Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüs ile İstanbul Gaziosmanpaşa'daki TÜGVA Şubesi önünde yaşanan patlamanın ardından eski FETÖ'cü itirafçısı Hüseyin Gülerce'den bomba iddia geldi. Beyaz TV'de yorumcusu Gülerce, "Önümüzdeki günlerde sivillere yönelik hain saldırılar olacak" dedi.

İktidara yakın Star gazetesindeki köşesinde Gülerce şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, dün NTV'de Bursa'da cezaevi aracına yapılan saldırı ve İstanbul'da TÜGVA binasının yanında meydana gelen patlamayla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bursa'daki eylemi MLKP, İstanbul'daki eylemi DKP-BÖG gerçekleştirdi. PKK'ya taşeronluk yapan iki örgüt."

MLKP, Marksist-Leninist Komünist Parti adlı silahlı bir terör örgütü.

DKP-BÖG; Devrimci Komünarlar Partisi ve Birleşik Özgürlük Güçleri adıyla bilinen başka bir terör örgütü. DKP-BÖG, Barış Pınar Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtı'nda, "Enternasyonalist Özgürlük Taburu" içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye destekli Özgür  Suriye Ordusu ile çatışmalara girdi.

Bursa'da ve İstanbul'da giriştikleri tepki saldırıları da gösteriyor ki, önümüzdeki günlerde şehirlerimizde sivillere yönelik hain saldırılar, provokasyonlar olacak.

Bunun açıklaması şudur: Terör örgütleri kullanılarak Türkiye'nin güçlenmesi, Batı kontrolünden çıkması istenmiyor.

Kandil'deki terör ağalarından Duran Kalkan'ın tehdidi aynen şu:

"Biz ise savaşı yayacağız. Türkiye'de olacak bu savaş. Metropollerde çok daha etkili bir savaş durumu gelişecek. Kentlerde gelişecek... Yani buna göre hazırlıklar yapılmıştır."

Şehirlerde girişecekleri saldırıların asıl amacı, kaos zemini hazırlamaktır."