Fazilet Partisi ve Refah Partisi’nde Diyarbakır Milletvekili olan Ömer Vehbi Hatipoğlu, HDP'ye yönelik kapatma davası üzerinden AKP’ye dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Independent Türkçe’ye konuşan Hatipoğlu, kapatma davası ile birlikte AKP’ye komplo kurulduğunu savunduğu.

“Benim kanaatim çok net” diyen Hatipoğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi yaklaşık 2-3 aydan beridir ciddi bir komployla karşı karşıyadır. Adalet ve Kalkınma Partisi kendi silahıyla vurulmak isteniyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'ni bitirmek için uluslararası şebekeler ne kadar faaliyette ise Adalet ve Kalkınma Partisi'nin dost zannettikleri bazı unsurlar da bu kuyu kazmakta onlara yardımcı olmaktadır” diye konuştu.

Partisinin kapatıldığı dönemi hatırlatan Hatipoğlu, Erbakan'ın Başbakanlık'ta din adamlarına iftar sofrası kurduğu için siyaset yasaklısı olduğunu "Çözüm İslam kardeşliğidir" dediği için de hakkında Meclis'e idam fezlekesi geldiğini belirtti.

“Beyler böyle bumerang gibi gelir seni de vurur” diyen Hatipoğlu, çözüm sürecine ilişkin şunları kaydetti:

“Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, HDP'nin kapatılmasını istiyor. Vicdanen, siyaseten HDP'nin savunulacak hiçbir tarafı yok. Ben HDP'nin yapısını da anlattım. PKK bir terör örgütüdür. HDP de o terör örgütünün siyasal uzantılarından biridir. Tek değildir sadece biridir. Bunu kapatacağım derken sen çözüm sürecini getirip niye oraya koyuyorsun? Yarın bu çözüm sürecine acaba ilerde birileri Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kapatılma davasını bir unsuru haline getirmeyi düşünürler mi? Şimdi eşeğin aklına karpuz kabuğu getiriyor olmayayım. Bu tehlikeyi seziyor ve şimdiden uyarıyorum. Kumpasa gelmeyelim, Türkiye adına insan hakikaten üzüntü duyulacak bir şey. Dolayısıyla meydana gelen gelişmede büyük bir ciddiyetle dikkatle izlemek ve ona göre pozisyon almak gerekir.”