Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın eski doktoru İYİ Partili  Turhan Çömez "Erdoğan’ın hayatını kurtardım kaç kere..." açıklamasında bulundu. Öte yandan katıldığı bir YouTube kanalında soruları yanıtlayan Çömez,“Erdoğan'ın şu an sağlık durumu nedir?” sorusuna, “Erdoğan'ın uzun süre hekimliğini yaptım. Dışarıdan şu anda izliyorum. Hem siyasi ahlakım hem de meslek ahlakım gereği hiç kimsenin sağlığı konusunda konuşmam. Bu sorunuza cevap veremeyeceğim” yanıtı vermişti.

İşte Turhan Çömez'in o açıklaması;

"BEN ERDOĞAN'IN HAYATINI KURTARDIM"

“İbretle izledim. Ben bunları yaşadım. Çok yakın tanığıyım. Taraf gazetesi günlerce manşet attı benim için. Erdoğan’ın ciğerlerini dinlemiş Ergenekon diye. Ben Erdoğan’ın hayatını kurtardım kaç kere. Sağlığını canını emanet etti bana.

İnanılmaz bir kumpas kuruldu. Medyadaki infaz mangaları ile hayat geçirdiler.  Rasim Ozan Kütahyalı, bunun itirafını yapıyor. gazetelerde inanılamaz hikâyeler uydurdular. Cezaevlerinde adi suçlarda yatan kriminal insanlara özel izin verip çıkartıp aleyhime ifade verdirdiler gazetelerde..."