Turizm ve Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay, HDPli belediyelere yapılan son kayyım atamalarına “Bu gidişle korkarım sadece beden sağlığımız değil, ruh sağlığımız da tehlikeye girecek” sözleriyle tepki gösterdi.

Turizm ve Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay, HDPli belediyelere yapılan son kayyım atamalarına “Bu gidişle korkarım sadece beden sağlığımız değil, ruh sağlığımız da tehlikeye girecek” sözleriyle tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Batman Belediyesi, Diyarbakır’ın Ergani, Silvan, Lice ve Eğil ilçe belediyeleri, Bitlis'in Güroymak Belediyesi, Iğdır'ın Halfeli Belde Belediyesi ile Siirt'in Gökçebağ Belde Belediyesi olmak üzere 8 belediyeye kayyım atanmasına 60 ve 61'inci dönem AKP hükümetlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmış Ertuğrul Günay’dan da tepki geldi.

 ‘İNSANLAR CAN DERDİNDE AMA İKTİDAR…’

 Küresel bir tehdit haline gelen koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı birçok önyargı ve kutuplaşmanın bir yana bırakılması gerektiğini söyleyen Günay, “Ama ne yazık ki ülkemizde bu gereklere pek uyulduğu söylenemez. İnsanların can derdine, giderek hayatın her alanında sıkıntıya düştüğü şu günlerde bile iktidar hala siyasi kasıtla belediye başkanlarını görevden alıyor” ifadelerini kullandı.

 ‘FIRSATÇILIK’

 Kayyım atamalarını ilk günden bu yana doğru bulmadığını söyleyen Günay, seçimle göreve gelmiş insanların hukukuna saygılı olmanın demokrasinin ilk şartı olduğunu vurguladı. Bu tür görevden almaların ise, hukuka ve demokrasiye inananların değil, demokrasiye karşı olanların işine yaradığını belirten Günay, “Bu ortamda görevden almaların sürdürülmesinin siyasi bir kasıt ve fırsatçılık olduğu görünüyor” dedi.

 Eski Bakan, bunun diğer bir örneğinin ise üzerinde çalışılan yeni Ceza İnfaz Düzenlemesi olduğunu ifade etti. Günay, “Bu tasarı da aynı fırsatçı ve ayrımcı zihniyetle makul. Uyuşturucu ve cinsel suç hükümlülerinin yararlanacağı, ama siyasi suç sanık ve hükümlülerinin yararlanamayacağı bir düzenleme hukuki, vicdani, insani olamaz. Topluma karşı yasa eliyle yapılmış bir tehdit olur, suç olur” dedi.

 ‘ANLAYACAK İZ’AN VE VİCDAN NEREDE?’

 Kayyım atamalarının sözkonusu belediyelerde salgına karşı alınan önleyici tedbirlerin aksamasına neden olabileceği uyarısında bulanan Günay, böylesi bir dönemde belediye hizmetlerinin aksaması durumunda büyük bir tehlikenin ortaya çıkacağını kaydetti.

 Günay, “Çöplerin birikmesi yahut sokakların yeterince temizlenmemesi, başka eksiklikler salgın tehlikesini hızla arttırıyor. Bu ortamda bu alanlarda aksaklığa değil, daha büyük bir gayrete ihtiyacımız var. Ama bunu anlayacak iz’an, insaf ve vicdan nerede? Bu gidişle korkarım, sadece beden sağlığımız değil, ruh sağlığımız da tehlikeye girecek” diye konuştu.

Kaynak: İslami Analiz