Cumhuriyet’ten İpek Özbey  AK Parti hükümetinde devlet bakanı ve ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı olarak görevinde bulunan Abdüllatif Şener ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Şuanda  CHP Konya  milletvekili olan Abdüllatif Şener röportajda ekonomide yaşanan son gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunurken Bülent Arınç’ın istifası, Katarlılara Borsa İstanbul ’un yüzde 10’un satılması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan son zamanlarda dilinden düşürmediği reform açıklamalarıyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Söz konusu röportajda belki de en dikkat çekici bölüm Hazine ve Maliye Bakanı  Berat Albayrak’ın istifası Abdüllatif Şener’in söyledikleri oldu.

“BİRİ ERDOĞAN’IN VARLIĞINI TEHDİT EDİYORSA…”

Şener “Berat Albayrak, bir anda görevinden istifa etti, hem de sosyal medya üzerinden… Bu istifayı bekliyor muydunuz?” sorusuna “Hayır, beklemiyordum.” cevabını verirken şunları söyledi

“Erdoğan’ın hiçbir zaman Berat Albayrak’tan vazgeçemeyeceği gibi bir kanaatim vardı, çünkü ülkenin tüm parasını aile olarak yönetiyorlardı. Aile ekonomisi gibi bir hal almıştı. Kendisi hükümetin başında, birtakım bakanlara havale ettiği işlerin tepesinde zaten. Ama Maliye’yi, Hazine’yi, Türkiye Varlık Fonu’nu tüm hükümetin parayla bağlantılı işlerini damadına vermişti ve bu yapıyı değiştirmesini beklemiyordum fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birinin varlığı, kendi varlığını tehdit ettiği zaman bütün kabahatleri onun üzerinde bırakır. Bunu vaktiyle Kemal Unakıtan’da gördük. Muhtemeldir ki Berat Albayrak’ın varlığı nedeniyle de kendi varlığını tehdit eden bir durum ortaya çıktı ve ona ‘seni görevden alacağız ya da görev değişikliği yapacağız’ demiş olabilir”