AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB) Meclis Üyeliğinden "bu kadarı da olmaz" diyerek istifa eden Amine Cansu Kaba'nın yeni adresi belli oldu. İstifanın ardından AK Partili yöneticiler tarafından adeta linç edilen Kaba'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski yol arkadaşı GELECEK Partisi lideri Ahmet Davutoğlu kucak açtı.

AKP'Lİ CANSU KABA'NIN YENİ ADRESİ BELLİ OLDU

Amine Kaba'nın istifasının ardından Gelecek Partisi’ne katılacağı öne sürüldü. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci iddialara yanıt verdi. 

Oda TV'de yer alan habere göre Temurci, “AKP İstanbul İl Başkanı olduğunuz dönemde, Amine Cansu Kaba’nın sizin ekibinizde olduğu iddiası doğru mu?” sorusuna, "“İstanbul’da benim bulunduğum dönem, Ak Parti’nin en fazla üye kaydetmiş olduğu dönem, birlikte siyaset yaptığımız binlerce arkadaşımız var. Mutlaka Amine Hanımla da bir çalışmamız, hukukumuz olmuştur." dedi.

"KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK

Amine Cansu Kaba'nın GELECEK Partisine katılıp katılmayacağına ilişkin Temurci, şu yanıtı verdi:

"Gelecek Partisi olarak da Ak Parti’de yanlışa, harama, yolsuzluğa, arsızlığa bulaşmamış herkese kapımız açık. Sayın Amine Hanım da bunlardan biri, yapmış olduğu açıklamayı da gördüm. Elbette kendisini partimize davet edebiliriz. Kendisi de uygun görürse birlikte çalışmak isteriz. Kendisiyle de irtibat kuruyoruz. 

Tabi ki Gelecek Partisi’nde biz İstanbul’da Amine Hanım istifa etmeden önce böyle bir bilgimiz yoktu. Ama bu gerekçelerle istifa eden ahlaki nedenlerle, yozlaşmayla, bu gerekçelerle istifa eden insanları Türkiye’de bir haykırış olarak görüyoruz. Partimizin kapıları da bu arkadaşlara sonuna kadar açıktır.”

AKP'DEN İSTİFALAR SÜRECEK

“AKP’de istifaların devamının geleceği söyleniyor” iddiasına karşılık ise Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci şunları söyledi: 

“Türkiye’de sadece Ak Parti’den değil, Cumhur İttifakı partnerlerinden farklı illerde partimize katılımlar oldu. Meclis üyelerimiz katıldı. Parti kimlikleri o illerde bilinen birçok insan partiye katıldı. Mersin’deyim ben şu anda, Mersin’de Milliyetçi Hareket Partisi’nden arkadaşlarımız partimize katıldı. Ak Partililer için tabi şöyle özel bir husus var, kendi genel başkanlıklarını yapmış ve kendi seçim tarihlerinde en yüksek oyu almış şahıs şu anda Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı… 

Dolayısıyla ben İstanbul’da il başkanlığı yaptım, Ak Partililerin bu ülkedeki büyük yanlışları görüp gidebilecekleri yegane belki de en önemli adres, Gelecek Partisi’dir. Ümit ediyoruz ki, Ak Parti’de siyaset yapan dostlarımız da ülkenin nereye gittiğini görürler, bir an önce artık kirlendiğine inandığımız o yapıdan, kendilerine bir yol olarak kurduğumuz Gelecek Partisi’ne, bizlerin saflarına katılırlar.”