Geçmişte  AK Parti’den milletvekilliği yapan Karar yazarı  Mehmet Ocaktan, iktidar partisinin milletin desteğini elinin tersiyle ittiğini söyledi.

"AK PARTİ KAN KAYBEDİYOR"

Ocaktan, bugünkü “AK Parti milleti kendisinden nasıl uzaklaştırdı” başlıklı köşe yazısında “Araştırma şirketlerinin anketleri gösteriyor ki AK Parti her geçen gün millet nezdinde kan kaybediyor ve artık her icraatı milletle arasındaki uçurumu daha da derinleştiriyor” ifadesini kullandı.

Rasyonel akılla hareket eden hiçbir iktidarın kötü sonuçlar üretmek üzerine icraatta bulunmayacağına dikkati çeken Ocaktan, “Ama ne yazık ki işin vahim olanı AK Parti iktidarının kendi rasyonalitesini kaybetmiş olmasıdır” diye yazdı.

Mehmet Ocaktan, yazısının devamında şunları kaydetti:

"Maalesef AK Parti iktidarı fakir-fukaranın yaşadığı derin yoksulluğa karşı duyarlılığını kaybettiği için onların derdine çare üretmekle değil, daha çok kendi iktidar konforunu tahkim etmekle uğraşıyor.
Demokrasinin ve özgürlüklerin kalitesini yükseltmek ve yasakları ortadan kaldırmak iddiasıyla yola çıktığı halde, bugün iktidar gücünü konuşanları, eleştirenleri susturma yolunda kullanır hale geldiği için geniş toplum kesimlerini kendisinden uzaklaştırıyor.
"BUGÜN YOLSUZLUKLARA FETVA ÜRETEN HOCALARLA YOL YÜRÜYOR"
Yolsuzlukla, rüşvetle, kayırmacılıkla mücadele sözü kuruluş ilkelerinde yer aldığı halde, bugün yolsuzluklara fetva üreten hocalarla yol yürümeye başladığı için milletle arasındaki bütün bağları koparıyor.
Her vesileyle "Nas ne diyorsa onu yapacağız" söylemini dillendirip dinin 'liyakat ve ehliyet' önerisini yok sayarak, hiçbir ehliyet ve kalitesi olmayan insanlara 4-5 yerden maaş verdiği için derin bir yoksulluk yaşayan insanlarla arasındaki bağı koparıyor.
"Türkiye’yi hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir ülke haline getireceğiz" diyerek yola çıktığı halde, hiçbir hukuki gerekçeye dayandırılmadan insanların tutuklu bırakılmasını sadece seyretmesi yüzünden hakkaniyetli yönetim özelliğini kaybetmiştir.
"MİLLETİN GÜVENİMİ KAYBETMİŞTİR"
128 milyar doların arka kapıdan kimlere, kaça satıldığını henüz izah edememişken, Türk parasına Amerikan dolarını kayyım ataması yüzünden milletin güvenini kaybetmiştir.
Şeffaflığı ve hesap verilebilirliği yok ederek memur alımları için düzenlenen  KPSS sınavlarını adeta bir ‘kayırma’ aracına dönüştürdüğü için vicdanları yaralamış ve genç insanları kendisinden uzaklaştırmıştır.
Neredeyse bütün olumsuz icraatları muhalefet partilerine yükleyip çaresizliğini örtmek için “Kim derse desin, onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki; bize yaptıran  Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır” diyerek Allah’ı bile gücendirecek ifadeler kullanarak dindarları da artık kendilerinden uzaklaştırıyorlar.
Daha fazla dramatik örnek saymak mümkün elbette, ama bunlar bile AK Parti’nin neden milleti kendisinden uzaklaştırdığını anlamak için yeterli olacaktır sanırım."