Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 büyükelçinin açıklama yaptığı Osman Kavala için 'Soros artığı" ifadesini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ifadesinin ardından başbakanlık döneminde Siyonist destekçisi Soros ile yaptığı toplantı yeniden gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yahudi kökenli ABD’li milyarder George Soros yaptığı toplantıya dair fotoğraflar yeniden yayımlandı. 2005 yılı Haziran ayında Ankara'ya gelen Soros, dönemin Başbakanı Erdoğan, kabine üyeleri Kemal Unakıtan, Ali Babacan, Abdüllatif Şener ile görüştü. O toplantıda yer alan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın George Soros ile Başbakanlık'ta yaptığı toplantıyı anlattı.

Halk TV'de konuşan Abdüllatif Şener şu ifadeleri kullandı:

"Soros'un bulunduğu sadece bir toplantıda yer aldı. O da Ankara'daki Başbakanlık'ta yapılan toplantıdır. Toplantının yapıldığı salon benim odama bitişik bir salondur. Özel kalemden yarım saat bir saat önce aradılar şu saatte bir toplantı var dediler. Kapıdan çıkıp toplantı salonuna girerken fısıltılardan Soros ve yanındakilerin geleceğini öğrendim. Hatırladığım kadarıyla da bu toplantıda hiç görüş bildirmedim, hiç konuşmadım. Sadece konuşulanları dinledim. Konuşmalarda bir sohbet havası vardı. O sırada biliyorsunuz Türkiye için Avrupa Birliği süreci önemliydi. Müzakerelerin yaklaştığı bir tarihti sanıyorum. Bununla bağlantılı olarak hükümetin insan haklarına, hukukun bağımsızlığına, demokratik değerlere verdiği önemi anlatan bir konuşma oldu. Nötr şeylerdi, somut güncel hiçbir konu konuşulmadı."