“15 Temmuz kimyamızı bozdu, can havliyle FETÖ'nün yargıdaki taktiklerini kullandık” diyen eski AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan’ın FETÖ dosyası savcılığın önüne konuldu.

Halkın Kurtuluş Partisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusunda İhsan Arslan’ın açıklamaları zerinden FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmasını yeniden başlattı.  

Halkın Kurtuluş Partisi, açıklamasında, İhsan Arslan’ın sözlerinin “itiraf” olduğunu öne sürüp şunlara dikkat çekti:

“Suç ikrarı niteliğindeki bu sözlerin sahibi, AKP’li olmayan herhangi biri olsa aynı gün iddianame düzenlenirdi. Ancak AKP’liler söz konusu olunca, yarım bir tevilli nedamet sözüyle ceza soruşturmasından/kovuşturmasından bağışık tutulmaktalar. Çünkü AKP, FETÖ ile ortaklığının ve etle tırnak gibi kaynaşıklığının üzerini örtmek istemektedir. Yukarıdaki sözlerle böylesine net şekilde ortaya konan yalın gerçekler örtülebilir mi? Örtülemez! Buna izin vermeyeceğiz.

Bu nedenlerle, hem Mehmet İhsan Arslan’ın yargılanması, hem de “biz” diyerek örgütsel birlik ifade ettiği diğer şüphelilerin ortaya çıkarılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Terör Örgütü üyeliği” suçundan suç duyurusunda bulunduk.

Ankara’da cumhuriyetin savcısı kalmış mıdır? Hep beraber göreceğiz.”

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Eski AKP Milletvekili İhsan Arslan, geçen günlerde yaptığı açıklamaların ardından disipline sevk edildi.

MYK toplantısının ardından 22 ve 23’üncü dönem Diyarbakır Milletvekili olan İhsan Arslan’ın Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verilmesi dikkat çekti.

ARSLAN NE DEMİŞTİ

AKP’nin kurucularında olan eski AKP Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan, BBC Türkçe’den Ece Göksedef'e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mehmet İhsan Arslan’ın oğlu Mücahit (Ali İhsan) Arslan da AKP’nin kurucuları arasında yer alıyor ve iki dönem AKP’de milletvekili yaptı.

Odatv'nin haberine göre,  Mehmet İhsan Arslan, “Eğer biz kendi içimizde bu sorunu çözemezsek dışarıdan büyük devletler müdahale ederler. PKK'nın ve örgütün bu manada bizim dönemimizde bazı yanlışlarımızdan dolayı çok fazla uluslararası boyut kazandığını, çok fazla büyük ülkelerin istihbarat ve siyasi kadrolarının bütününe girdiğini söylüyorum” diyerek AKP’yi eleştirdi.

Arslan, HDP’li belediyelere yapılan kayyum atamalarını da sert dille eleştirerek, “halkın oyunu yok sayarak kayyum atıyorsanız ben bunu doğru bulmuyorum. Tarih de bunu not edecek” dedi.

Özeleştirilerine devam eden Mehmet İhsan Arslan, “15 Temmuz kimyamızı bozdu bizim” dedi ve ekledi:

“Sonra FETÖ'nün vesayeti gündeme gelmeye başladı. Biz bunu fark ettiğimizde irkildik. Ondan sonra da tabii kıyamet koptu. O güne kadar hukuk içinde kalmaya azami dikkat gösteriyorken 15 Temmuz'dan sonra doğrusu panikledik ve olayın vahameti karşısında ancak yargıyı kullanarak başarılı olabileceğimiz kanaatine vardık.

Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık, can havliyle.”