Yaptığı yorumlarla sık sık gündeme gelen Ünlü stratejist Erol Mütercimler yine çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Mütercimler "AKP’nin siyasi ömrü bitmiştir" dedi.

Ünlü stratejist Erol Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında yine çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı. Programda Ahmet Davutoğlu'nun yeni kurulan Gelecek Partisi'ni değerlendiren Mütercimler, AKP'nin siyasal ömrünün bittiğini öne sürdü.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olacağını kendisine 1999 yılında söylenildiğini ifade eden Mütercimler, AKP’nin konjonktürel bir parti olduğunu ve AKP’yi doğuran konjonktürün ortadan kalktığını belirtti.

"AKP'NİN SİYASİ ÖMRÜ SONA ERDİ"

Erol Mütercimler konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Siyasi partiler iki türlüdür ideolojik partiler, konjonktürel partiler. Adalet ve Kalkınma Partisi ideolojik bir parti değil konjonktürel bir partidir. Konjonktürel partilerin özelliği nedir. Onu doğuran konjonktür ortadan kalktığı zaman o parti siyasi partiler mezarlığına gider. Bugün için ifade edeyim. AKP’nin Türk siyasal yaşamında siyasi ömrü bitmiştir. Bunu nereden anlıyorum. Tayyip Bey’in çabasından anlıyorum. Tayyip Bey’in kendisi de gördü bunu. O nedenle bütün o çıkışları. Kendi içinde çıkmış (Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan) iki şahsiyete karşı tavırları çok açık çok net biçimde ortaya koyuyor. Tayyip Bey şunu yapmaya çalışıyor. Ben ne yapsam da öyle bir duvar örsem ki tabanım benden bu tarafa kayamasınlar.

“TÜRKİYE’DE BAŞKANLAR TESADÜFE BIRAKILMAZ”

Türkiye’de Cumhurbaşkanları, Başbakanlar öyle tesadüfe bırakılmaz. Bırakılmıyor da zaten. Mehmet Ali Birand’ın ABD’li istihbarat örgütleriyle konuşup attığı manşeti hatırlayın. Ne demişti adam. ‘Türkiye Türklere bırakılmayacak kadar önemli bir ülkedir’ Bu önemli bir meseledir. Tayyip Bey’in siyasal iktidarın başına geleceği meselesi başlangıcı 1991 yılından konuşulur. Bana söylendi Tayyip Bey’in Başbakan olacağını 1999 yılında kulaklarımla duydum."