Erol Mütercimler 31 Mart Yerel seçimlerini değerlendirdi. Mütercimler seçimlerde  İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan Binali Yıldırım'a AK  Partili bazı yöneticilerin kumpas kurduğunu öne sürdü.

Geleceğe yönelik yaptığı komplo teorileriyle tanınan Ünlü stratejist Erol Mütercimler TV 5 yer alan ‘Gizli Dosya’ programınında yine çok konuşulacak bir iddiada bulundu. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın AK Parti adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım'a AK Parti'nin içinden bazı kişilerin hizipçilik yaparak kumpas kurduğunu ifade etti.

BİNALİ YILDIRIM’A KUMPAS KURULDU

İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili ilk akşamki konuşmasından sonra sessizliğe bürünen Binali Yıldırım’a 31 Mart Yerel Seçimleri sonucuyla ilgili yanlış bilgiler verildiğini, Binali Yıldırım’ın daha sonraki süreçteki sessizliğini buna bağladığını söyleyen Mütercimler, AK Parti’nin içindeki iç çekişme sonucunda Yıldırım’a hizipçilik yapılarak kumpas kurulduğunu söylemesi dikkat çekti.

Hizipçilik nedir: Örgütlenmiş bir topluluğun içinde bütünlüğü bozacak biçimde yeni bir topluluk oluşturmaya denir

SEÇİMİN KAYBEDENİ AKP’DİR

31 Mart Yerel Seçimlerinin kaybedeni AKP’dir diyen Mütercimler ‘Bizim siyasal yaşamımız göstermiştir ki İstanbul’u kaybeden daha sonra genel seçimleri kaybediyor’ diye konuştu.