Parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu'nun ekibinde yer aldığı belirtilen eski Milletvekili Selçuk Özdağ erken seçim tarihi verdi, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Eski Milletvekili ve AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AKP Merkez Yönetim kurulu tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Özdağ'ın disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından başlatılan ihraç süreci devam ederken parti disiplin kurulu başkanı Ahmet Aydın imzasıyla Özdağ'a bir tebligat gönderilerek yazılı veya sözlü savunması istendi. 

SELÇUK ÖZDAĞ'DAN AKP'YE ELEŞTİRİ

AKP Merkez Yönetim kurulu tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Selçuk Özdağ, söz konusu kararın ardından açıklama yaparak AKP'ye eleştirilerde bulundu. Özdağ tebligatın tarafına ulaşmasının ardından yaptığı açıklamada “3 Y ile yola çıkanlar, yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları ortadan kaldıracağız diyenler, fikir hürriyetinden bahsedenler, çoğulculuk diyenler parti içi demokrasiyi çalıştıramadılar. Yapıcı eleştirilere tahammül edemediler” ifadelerini kullandı

SELÇUK ÖZDAĞ: 2020 KASIM AYINDA ERKEN SEÇİM VAR

Eski Milletvekili ve AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Tüm bu yaşananların akabinde erken seçim olur mu?" sorusunu da cevaplandırdı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özdağ, “Milletimiz 2020 Kasım ayında erken seçime hazır olsun” yorumunda bulundu.

Selçuk Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“Devlet Bahçeli, Doğu Perinçek gibi kişilerle işbirliği yapanlar kendi içerisindeki daha önceki dönemde parti Genel Başkanlık, Genel Başkan Yardımcılığı, Başbakanlık ve diğer önemli görevlerde bulunmuş yol ve kader arkadaşlarını tasfiye etme girişiminde bulunmuşlardır. Erken seçime taraftar değiliz ama bugün Türkiye'yi yönetenler iyi yönetemedikleri için ve de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi doğru bir sistem olmadığı için süreç seçimi getirir. Türkiye'nin yeni bir restarasyona, yeni bir zihniyet değişimine ihtiyacı var.”

Kaynak: Milli Gazete