Erkan Yılmaz Büyükköprü, Kozmik Albay kitabını Bülent Arınç'a gönderdi

Kozmik Oda kumpası sırasında Bülent Arınç’a suikast düzenleyeceği iddiasıyla gözaltına alınan Emekli Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü, Kozmik Albay kitabını Bülent Arınç’a imzalı gönderdi. Erkan Yılmaz Büyükköprü, imzasında Bülent Arınç'a yönelik "Bildiğinizi zannettiğim gerçekleri bir kez de benim kalemimden okumanız dileğiyle" ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün Kozmik Oda kumpası sırasında Bülent Arınç’a suikast düzenleyeceği iddiasıyla gözaltına alınan emekli Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü, Kozmik Albay kitabını Arınç’a imzalı gönderdi.

Odatv'nin haberine göre; Albay Büyükköprü, 22. Dönem TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İştişare Kurulu Üyesi Arınç’a kitabı şu ifadelerle imzaladı:

“Sn. Bülent Arınç, 2009 yılında şahsınıza suikast yapacağımı iddia eden hain organize suç örgütü FETÖ’nün kumpasıyla Kozmik Oda’ya girildi. TSK’nın sefere yönelik planları bu örgüt adına hain savcı tarafından çalındı. Bildiğinizi zannettiğim gerçekleri bir kez de benim kalemimden okumanız dileğiyle bu kitabı size sunuyorum. Saygılarımla.”

untitled-4.jpg

NE OLMUŞTU

2009 yılında, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında görevli olan Erkan Yılmaz Büyüköprü’ye, TSK’dan bilgi sızdırdığından şüphelenilen bir albayı takip görevi verildi. Görevi esnasından FETÖ’cü polislerin gözaltına alma girişimi sırasında cebine Bülent Arınç’ın evinin adresi yazan bir kağıt konulmuş ve bu bahane edilerek Kozmik Oda’ya girilmişti.

O dönem Bülent Arınç, “hedefin kendisi olduğunu” şu sözlerle ifade etmişti: “Biliyorum ve inanıyorum ki hedef alınmış bir insanım. Bunları görmek için MİT’e bile ihtiyaç yok. Ailem ve ben halen endişe içindeyiz. Bir açıklama, bir özür bekliyorum.”

“FAYDALANIYORUM”

Bülent Arınç, 2012 yılında ise kendisine suikast girişimi olmadığını belirterek, “Bu soruşturmanın bir şekilde ya takipsizlikle neticelenmesini ya da bir dava açılmasını bekliyorum. Ben bunun bir suikast girişimi olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Erkan Yılmaz Büyükköprü, Kozmik Albay kitabında Arınç ile 2011-2015 yılları arasında MHP milletvekili olan Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun arasında geçen diyaloğa da kitabında yer verdi. O bölüm şöyle:

“Hasan Hüseyin Türkoğlu, benim çok sevdiğim yakın bir arkadaşımdı. Benim böyle bir suikast iddiasıyla gündeme gelmem onu da çok rahatsız ediyordu. Milletvekili olduğu dönemde, Mecliste bir gün Bülent Arınç’la görüştüğünü belirterek, aralarında geçen konuşmayı bana kısaca şöyle anlatmıştı. Bülent Arınç’a beni tanıdığını, vatanını, milletini ve devletini seven bir değerli bir subay olduğumu, asla böyle bir olayın içinde olmayacağıma inandığını söylemişti. Bunun üzerine Bülent Arınç da suikast iddiasına inanmadığını ama bu olaydan siyaseten faydalandığı için bu konuda herhangi bir açıklama yapmayacağını söylemişti Hasan Hüseyin Türkoğlu’na.”