Erhan Usta'dan Cumhur İttifakı'na gol atma manevrası

MHP'den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olduğunu duyurdu.

“Cumhur İttifakı olmazsa olmaz değil” sözleri nedeniyle  MHP'den ihraç edilen Erhan Usta, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olduğunu açıkladı.

Usta sosyal medya üzerinden yaptığı yayınla bağımsız olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Geçen hafta herhangi bir siyasi partiden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını ilan ettiğini hatırlatan Erhan Usta, "O günden bugüne sizlerden sayısız kez mesaj aldım, telefonlar aldım. 'Samsun için ümitlenmiştik, hevesimiz kursağımızda kaldı.' diyenler oldu. 'Usta yakışmadı, mücadeleden kaçıyor musun?' diye sitem edenler oldu. Şimdi sizlere sesleniyorum; ümidiniz kırılmasın, ışıldayan gözleriniz sönmesin, hevesiniz kursağınızda kalmasın. Samsun'un refahı için mücadeleye devam edeceğim" diye konuştu.

AKŞENER DAVET ETMİŞTİ

"Samsun artık kavga etmek, siyasi polemiklerle vakit kaybetmek istemiyor"diyen Usta, Samsun'un, verimli ovalarına, stratejik konumuna, hava, deniz, kara ve demiryolu ulaşım imkanlarına, güçlü beşeri sermayesine rağmen sürekli geriye gittiğini ifade etti.

"Samsun'un sahipsiz olduğunu" savunan Usta, yaklaşık 4 yıllık milletvekilliği görevinde Samsun'a sahip çıkmaya çalıştığını ancak bütün çabalarına rağmen Samsun'da hiçbir siyasiden destek göremediğini dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçen günlerde medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda Erhan Usta ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Akşener, “Erhan Usta’ya ihraç edildiği için, kendisini davet ettim bir yemek yedik arzu ederse büyükşehir belediye başkanlığı arzu ederse milletvekilli olarak partimize katılabileceğini söyledik. Milletvekili olarak partimize katılmak için biraz zamana ihtiyacı olduğunu, büyükşehir belediye başkanı olmak istemediğini söyledi” ifadeleri kullanılmıştı.