BABACAN’DAN, PARTİNİN KURUCULARI ARASINDA YER ALMA TEKLİFİ ALDIM”

Usta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Ülkeyi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaracak olan şüphesiz ki yine siyaset kurumudur. Bu anlamda ülkenin sorunlarını çözme, demokratikleşme ve siyasi zenginliğin artması adına yeni siyasi oluşumları kıymetli buluyorum.

Önemli bir kısmı üst düzey yöneticilikle geçen 26 yıllık bürokrasi ve 5 yıllık siyasi hayatımda hep devletimizin ve milletimizin refahı için çalıştım. Bedeli ne olursa olsun ilkelerimden taviz vermedim. Milletimizin de bu tutumumu taktir ettiğini memnuniyetle müşahede ettim.

Bir süredir medyada Sayın Ali Babacan ve arkadaşlarının kuracağı siyasi partide yer alacağıma dair haberler çıkmaktadır. Sayın Babacan’dan, partinin kurucuları arasında yer alma teklifi aldım. Bu konuda kendilerine teşekkür ederim.”

USTA, NEDEN BABACAN’IN PARTİSİNDE YER ALMADI

Tarafsız Haber Ajansının edindiği bilgiye göre Usta, Babacan’ın partisinde yer almaktan son anda vazgeçti.

ARTİ PROGRAMINI İNCELEDİ KARARINI VERDİ

Edinilen bilgiye göre Usta, kendisine gönderilen parti programını inceledikten sonra bu kararı verdi.

Tarafsız Haber Ajansının edindiği bilgiye göre Usta, Babacan’ın parti programındaki bir kısım nedenlerden dolayı kendisine teklif edilen kurucular arasında yer alma teklifini kabul etmedi. Usta, teşekkür ederek katılmama kararı aldığını ifade etti. Edinilen bilgiye göre Usta’nın, kendi ilkeleriyle bağdaşmadığı için ve kendisine uymayan bazı yanlar olduğu gerekçesiyle böyle bir karar aldığı öğrenildi.

MHP’den 25. 26. ve 27. dönemde Samsun Milletvekili seçilen Usta, iki yıl süreyle MHP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı. Usta, MHP’den ihraç edilmişti.Tarafsız