Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın, Sedat Peker sessizliğiyle ilgili dikkat çeken bir yazı yazdı. Takan, Saray'ın MHP lideri Devlet Bahçeli'den bir işaret beklediğini iddia etti.

Öte yandan Takan, Peker'in açıklamaları yüzünden Ankara'nın 'gece uykusuna hasret kaldığını' öne sürerek, "Günlerden beri AKP siyasi kulislerinde de bürokrasisinde de muhabbet şu; 'Göreceksiniz bakın, reis bu gece Süleyman Soylu’yu görevden alacak'… Sabah oluyor bakılıyor ki, ortada tık yok, iddia, hemen o günün gecesi için güncelleniyor" ifadelerine yer verdi.

İşte, Ahmet Takan'ın, "Sarayda Bahçeli’nin işareti bekleniyor…" başlıklı o yazısı:

Gazetemizi, bugün, elinize alıp okuduğunuzda belki de bu yazdıklarım çoktan bayatlamış olacaktır… Ama öyle zamanlar vardır ki, gazetecilik adına bu sevimsiz durumun bile bile riskine girebilirsiniz. Yazmalıyım, başka çarem yok!..

Sedat Peker videolarının Türkiye gündemini alt üst etmeye başladığı günden bu yana, Ankara’da belirli bir kesim gece uykusuna hasret kaldı. Sanmayın ki, Sedat Peker’in anlattıklarından, ortaya döktüğü pisliklerden dolayı uykuları kaçıyor!.. Gece 24-02 kararname nöbeti tutuyorlar da ondan… Günlerden beri AKP siyasi kulislerinde de bürokrasisinde de muhabbet şu; “Göreceksiniz bakın, reis bu gece Süleyman Soylu’yu görevden alacak”… Sabah oluyor bakılıyor ki, ortada tık yok, iddia, hemen o günün gecesi için güncelleniyor. Bunların kararname nöbeti, askerdeki su kulesi nöbetine çok benziyor!..

Bu satırları okuduğunuzda, Türkiye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dün akşam bir “haber kanalı”ndan Sedat Peker’e verdiği yanıtları tartışıyor olacak. Çok acıklı bir tablo!.. Bir ülkenin İçişleri Bakanı kanal kanal geziyor, kendisine göre emniyetli gördüğü gazeteciler eşliğinde bir organize suç örgütü liderine laf yetiştirmeye çalışıyor. Ve, o ülkede, belli bir kesimde sadece ve sadece bakanın görevden alınıp alınmayacağına dair fal bakıyor…

Saray ne yapıyor?.. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelecek işareti bekliyor… Bugüne kadar saray iktidarının içine düştüğü her çıkmazda anında açıklama yapan, uzun uzun tweetler atan Bahçeli, epeydir suskunluğunu koruyor. Peker hadisesinden dolayı çıtı çıkmadı. Saray, bugün yapılacak MHP grup toplantısını heyecanla bekliyor. Saray kaynaklarımın iddiasına göre,

“Devlet Bahçeli’den gelecek küçük bir işaret, mesaj Soylu’nun görevden alınmasına yetecek”miş…

Ülke ve devlet adına bundan daha büyük bir trajedi olur mu?.. Lağım patlamış, sel olmuş sokakları b… götürüyor, birileri de trafik ışığında bekler gibi bir yerlerden önce sarı sonra da yeşil ışığın yanmasını bekliyor!..

Yeşil ışığın yanmasını bekleyen tek saray mı?..

Birileri bana söylesin yahu!.. Adli tatil takvimi mi değişti?.. Benim bildiğim adli tatil, her yılı 20 Temmuz’da başlar 31 Ağustos’ta sona erer. Biz gazetecilere, olur olmadık sebeplerle zırt diye iddianame yazan savcılar nerede?.. Muhterem bakana ayıp olmasın diye ceza kanunlarında olmayan cezaları bizlere yapıştırmaktan çekinmeyen hakimler nerede?.. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) nerede?.. Bu işlerin üstüne gitmek Belediye Zabıtlarının görevi mi?..

İşin diğer bir trajik yanı da nedir biliyor musunuz?..

Ortalığı lağım götürürken ve yargı kılını bile kıpırdatmazken, muhalefetin, Cumhur İttifakı ile Hakimler ve Savcılar Kurulu’na TBMM tarafından seçilecek 7 üyenin ismi üzerinde uzlaşması… CHP ve İYİ parti 3 üyeliğe fit oldu, bu yapıya ortaklık etti. Yazıklar olsun!.. Bu ayıp, CHP ve İYİ Parti’ye yeter de artar!.. Bundan sonra bu sakat yapıyı nasıl eleştirecekler, yargı bağımsızlığından nasıl bahsedecekler, merakla bekliyorum…