Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Dombra” adlı meşhur seçim şarkısını yapan eski AKP Milletvekili Uğur Işılak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzisyenlere destek amacıyla verilecek 1000 TL'ye tepki gösterdi.

Uğur Işılak, sosyal medyada “Vusûlsüzlük usûlsüzlüktendir diye bir kelam-ı kibarımız var bizim. Kaş yapayım derken göz çıkarmak da bunun farklı bir boyutu. Demem o ki, lütufta bulunmak başka bir şey, omuz vermek başka.İnce ruhlular anlamıştır meramımızı; kabalara sözümüz yok” mesajını yayımladı.

İşte o mesaj:

NE OLMUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Koronavirüs salgını nedeniyle sanatçılara 1000 TL yardım vereceklerini açıklamıştı.

Ancak, bu bir proje haline getirilip sanatçıların MESAM ve benzeri meslek örgütlerine üye olmalarının yanı sıra, mesleğe dair bir anısıyla birlikte video çekmeleri de istendi. Öte yandan, uzunca bir kayıt sisteminin de olduğu belirtildi. Müzisyenler bu uygulamaya isyan etmişti.

İMAMOĞLU’NUN ŞARKILARINI YAZAN İSMİN YALAN HABERİ

Uğur Işılak'ın çıkışı Yeni Şafak'ın İmamoğlu haberini akla getirdi.

Yaklaşık bir hafta önce Yeni Şafak gazetesi yaptığı bir haberde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için seçim müziği hazırladığı öne sürülen Ali Ata'nın "Hayatımın en kötü projesi bu adama şarkı yapmak, desteklemek" ifadeleri ile İmamoğlu'na verdiği destekten dolayı pişmanlığını dile getirdiğini iddia etmişti.

Ancak haberde adı geçen kişinin, İmamoğlu'nun seçim müziğini hazırlayan kişi olmadığı ortaya çıkmıştı.