Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi seçmenini etkilemek adına faizin haram olduğunu söylese de ortaya koyduğu uygulamalarda bu hakikatin tam tersi bir düşüncede olduğunu gösteriyor. Ekonomist Mehmet Tezkan ise bu gerçeği bugünkü yazısıyla bir kez daha açık bir şekilde ortaya koydu. Tezkan “Süper tahvil ‘İslam’ı aldatmak” başlıklı köşe yazısında “kur korumalı mevduat sistemi”nin (KKM) faiz arttırmadan yüksek faiz vermenin dolambaçlı yolu olduğunu söyledi.

“FAİZ GÜNAH GETİRİ SEVAP”

AKP’nin kendi çıkarları adına dine çalım atma yöntemi geliştirdiğini anlatmaya çalışan Tezkan, resmi faiz ile KKM’ye para yatıranlara ödenen faizin arasındaki farka “İslam dinine atılan ilk çalımdır” benzetmesini yaptı.

"Hani faizi indirmek kesin hükümdü. Hani ‘nass’ tı. Hani bir Müslüman olarak uymak zorundaydılar" diye yazan Tezkan yazısının devamında şunları dile getirdi:

Parasını KKM’ ye yatıranlara altı ayda ödenen faize bakın. Yüzde kaç?
Resmi faiz kaç?
Aradaki fark yüzde kaç?
O fark İslam dinine atılan ilk çalımdır. ‘Nass’ı aldatmaktır. Kandırmaktır. Kesin hükümlerin arkasından dolanmaktır.
Dolar kuru enflasyonun altında kalınca Kur Korumalı Mevduat işe yaramadı. Kur yükseldiği halde enflasyona yetişemedi.
Yeni bir enstrüman lazım!
Buldular enflasyon korumalı tahvil veya bono. Bir yıllık veya altı aylık bono çıkaracaklar enflasyon artı yüzde 10 faiz diyecekler.
Koş vatandaş koş…
Gerçi onlar faiz demez getiri derler. Bu da dine çalım atmanın bir başka yöntemi. Faiz değil getiri… Faiz günah getiri sevap!