Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

AKP’li Prof. Dr. Melih Bulu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına tepki gösterilmiş ve protestolar başlatılmıştı. Boğaziçi Üniversitesi protestoları üzerine konuşan Erdoğan, "Öğrencilerle niye görüşeyim? Öğrenciler bu işin içinde değil, bu işin içinde olan teröristler var" dedi.

SAADET PARTİSİ İLE İTTİFAK İDDİASI

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret eden Erdoğan, Saadet Partisi ile ittifak iddiası üzerine konuştu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Kabinemize şu anda hükûmetimizin yaptığı çalışmalara yönelik bu konuda başarı temennilerini bize. Tarih analizleri de yapıyoruz Aramızdaki cumhur ittifakının güçlenerek birlik ve beraberliğimizi, teyit ediyoruz. Oğuzhan Asiltürk geçmişte beraber olduğumuz benim bir büyüğümdür. Benim bu ziyaretim hem bir nezaket hem de bu ittifak meselesinde bir seçim ittifakı mı olur geleceğe yönelik biz terörle mücadele verirken her türlü desteği bizim yanımızda olması lazım. Biz yalnızlığı hissetmememiz lazım. Bunun için de buna benzer görüşmeleri bundan sonra yapacağız."

KAFTANCIOĞLU'NA AĞIR SÖZLER

Erdoğan konuşmasında, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu hedef aldı. Erdoğan, Kaftancıoğlu için "Ne yazık ki öğrencilikle alakası olmayan, işte CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada, zaten kendisi bir DHKP-C militanıdır. Bir başka siyasi yönetiminde olanlar bakıyorsunuz oradalar. Bunlar öğrenci değil. Yaptıkları nedir? Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır, yasalar dışında atanmamıştır" ifadelerini kullandı.

ABD'YE TEPKİ

ABD’de kongre binasının işgal edilmesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, “Lafa geldikleri zaman demokrasinin beşiği denilen ABD'deki bu süreç tüm insanlığı şok etmiş, şaşırtmıştır. Bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır” dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Lafa geldiği zaman demokrasinin beşiği olarak ifade edilen ABD’deki bu süreç gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir. Bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır. Hatırlayın 15 Temmuz darbe girişiminde tamamiyle sessiz kalan ve bu konuda çok çok farklı mesajlar yayınlayan ABM ve Amerika’nın medyası özellikle Gezi olaylarında Amerika’nın medyasının bir siyasilere ne gibi açıklamaları olmuştur, adeta tehditler savurmuştur ve bizim sabrımız siyasiler olarak tavrımız çok açık ve netken Amerika’nın tutumu çok çok başkaydı. Ama o zaman da işin başında demokratlar vardı. Demokratlar ne ise şimdi cumhuriyetçilerin de aynı olduğunu gördük. Demokrasi için bir yüz karası olduğunu görüyoruz."