AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'te ekonomide bambaşka bir Türkiye'yi ortaya koyacaklarını iddia ederek, yurttaşlardan sabır diledi. Erdoğan, "Milletimizden biraz daha sabır, biraz daha metanet ve gayret bekliyorum" dedi. Erdoğan daha önce de yurttaşlara “Yoklukta sabretmeyi” öğütlemişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da partisinin 7. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin konuşan Erdoğan, "İzmir'deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza inşallah en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz" dedi.

"Başta Fransa, kimi ülkelerde yükselen İslam düşmanlığı Avrupa'yı defalarca felakete sürükleyen çarpık zihniyetin devam ettiğinin işaretidir" diyen Erdoğan, "Peygamber efendimize edilen her hakaret tüm Müslümanları, şahsıma edilen her hakaret Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hedef almaktadır" ifadelerini kullandı.

"2023'te tüm diğer alanlar gibi ekonomide de bambaşka bir Türkiye'yi ortaya koyacağız" diyen Erdoğan, "Bunun için milletimizden biraz daha sabır, biraz daha metanet ve gayret bekliyorum" diye konuştu.

Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada da, “Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir. Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir" ifadelerini kullanmıştı. BİRGÜN