Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) yaşananlar

Son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın imzalarıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'na getirilen Tuğgeneral Serdar Atasoy'un hakkında FETÖ iddiası olduğunu, yeni görevine hiç başlatılmadığını, kısa bir süre önce de emeklilik dilekçesini vermesinin istendiğini aktardık.

Atasoy'un emeklilik dilekçesini verip, izne ayrılmasının ardından itirafçı iddiası da haberimizde yer aldı.

Odatv'nin haberinde emekliliği istenen ve hakkında işlem başlatılan diğer generallerle ilgili bilgiler de vardı.

OPERASYON YAPILDI

Odatv’nin Türkiye’ye duyurduğu isimlerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Dün düzenlenen operasyonla Son YAŞ kararıyla tuğgeneralliğe yükselen Serdar Atasoy gözaltına alındı.

Hükümete yakın medya yaşananları ancak bugün görebildi. Yeni Şafak gazetesi gözaltıları manşetinden "FETÖ hala en kritik görevlere sızıyor. Tehlike geçmedi" başlığıyla duyurdu. Yeni Şafak'ın haberinde "FETÖ'ye dün yapılan operasyon örgüt üyelerinin ihraçlar, gözaltılar, yargılamalar ve sıkı güvenlik soruşturmalarına rağmen hala devletin en hassas birimlerine sızabildiğini ortaya koydu. Son YAŞ'ta tuğgeneralliğe terfi ederek Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'na atanan Serdar Atasoy FETÖ'den gözaltına alındı” ifadeleri kullanıldı.

Akşam gazetesi de operasyonu "Neredeyse istihbarat komutanı oluyordu" diye duyurdu. Haberde, "FETÖ'nün mahrem imamlarıyla ankesörlü hatlardan haberleştikleri gerekçesiyle, kritik görevlerdeki üç eski tuğgeneral ve bir sivil gözaltına alındı" denildi.

Sabah gazetesi ise birinci sayfasında olaya yer vermezken, 15. sayfasında gözaltılarla ilgili "Emekli 3 general, FETÖ'den gözaltına alındı" başlığını kullandı.