Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı Barajı, Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ve Hatay İçme Suyu Arıtma Tesisi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

SURİYE MESAJI

Suriye sınırında yer alan barajın açılışında Erdoğan’ın gündeminde de Suriye vardı.

Suriye’den Libya’ya, Doğu Akdeniz’den Kafkasya’ya kadar mazlumların yanında yer alıyoruz ve kendi geleceğimizi de şekillendiriyoruz” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Suriye güven içinde olmadan Türkiye’nin de güven içinde olmayacağını biliyoruz.

Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu yıkarken Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını da gösterdik. Tıpkı Balkanlar’da tıpkı Akdeniz’de olduğu gibi bu uzun güney sınırımızda da istikrar sağlanana kadar sahada aktif bir şekilde yer almayı sürdüreceğiz.

Suriye'de ya bize söz verildiği gibi terör örgütlerinden temizlenir ya da biz kendimiz gider bunu temizleriz.”

“DÜŞMANIN BEŞİNCİ KOLU GİBİ FAALİYET GÖSTEREN BU KESİMLER KUCAKLANMAK İSTEMEDİKLERİNİ AÇIKÇA GÖSTERMEKTEDİRLER”

Erdoğan konuşmasında ülke içine dair mesajlar da verdi:

“Türkiye’nin en büyük zenginliklerinden ve gücünden biri de farklı köken, inanç sahibi vatandaşlarını aynı çatı altında ortak hedefler doğrultusunda birleştirebilme başarısıdır. Siyasi ve sosyal gerilimlerin ülkemize ağır maliyetleri olmuştur.

Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için omuz omuza mücadele eden bir ecdadın mirasçısı olarak inşallah daha çok başarılara birlikte koşacağız. Amacımız ülkemizi her alanda dünyanın en güçlü devletleri seviyesine çıkarmaktır. Hayata geçirmeye çalıştığımız bu hedeflere canı gönülden katılmayan destek vermeyen kimse olamaz diye düşünüyoruz ama maalesef ülkemizde kendi halkına husumeti kendisine ana gaye haline getirmiş bir kesim var.

Bembeyaz bir örtünün üzerindeki küçük kara nokta mesafesindeki bu kesimler az olmalarına rağmen rahatsızlık vermektedirler, bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak rahatsız da olsak herkesi kucaklamanın görevimiz olduğunu biliyoruz. Ancak milli meselelerde adeta düşmanın beşinci kolu gibi faaliyet gösteren bu kesimler kucaklanmak istemediklerini açıkça göstermektedirler.

Rahatsızlıklarını açıkça dile getiremedikleri için her şeye çamur atarak sinsice saldırıyorlar, hiç kimse kusura bakmasın bu ülke ve bu millete husumet besleyenleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz.”