Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partili yöneticilerin kısa bir süre önce çok sert eleştiriler yönelttiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yakın temasta bulunması Cumhurbaşkanı Erdoğan, Numan Kurtulmuş, Bakanlar Süleyman Soylu ve Hulusi Akar'ın BAE’ye yönelik açıklamalarını akıllara getirdi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “AKP'nin BAE Çarkları! Düşmanına teslim oldu, FETÖ'yle birlikte darbe yapmakla suçladığı BAE veliaht prensini törenle karşıladı. Omurga bunun neresinde? İlkeli dış politika neresinde? Hadi gel bunu açıkla Erdoğan?” notuyla Erdoğan’ın bir konuşmasını paylaştı.

Tuncay Özkan’ın paylaştığı videoda, Erdoğan’ın dışında, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın geçmişte BAE’yi eleştiren sözleri de bulunuyor.

Videoda, dün Beştepe’de Erdoğan tarafından Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın görüntüleri, yandaş Yeni Şafak’ın BAE’ye karşı attığı “Şerefsiz bunlar” manşeti de yer aldı.

BAKAN SOYLU: '15 TEMMUZ ONLARIN TALİMATIYLA OLDU'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Abu Dabi yönetimiyle özellikle diplomatik ilişkileri askıya almak veyahut da bizim de büyükelçiyi geri çekme gibi bir adımımız olabilir.” açıklamasına yer verilen video klipte, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “15 Temmuz’un failini kendi ülkelerinde tutuyorlar. Ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri… 15 Temmuz’u biz yapmadık, onların talimatıyla oldu.” dediği konuşması da bulunuyor.

Videoda Milli Savunma Bakanı Akar’ın, geçmişte yaptığı şu açıklamaya da yer alıyor:

“Bunlar, ister Suriye’de olsun ister Irak’ta olsun bazı terörist grupları, PKK’yı, DEAŞ’ı, YPG’yi desteklemelerinin hiçbir kıymet-i harbiyesi yok. Bu Abu Dabi’nin, hepsinin kayıtları tutuluyor. Yeri ve zamanı geldiğinde bunların hepsinin hesabı görülür.”