AKP'de seçimlerin 2023'te olacağına dair açıklamalar gelirken parti içinde dengelerde  Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrası bazı isimler öne çıkıyor.

Euronews’te yer alan habere göre AKP kaynaklarıyla yapılan görüşmede parti içinde birbirinden farklı güç dengeleri var. Habere göre, AKP kendisini 2023 seçimlerine taşıyacak kadrolarını da belirledi; parti içindeki en güçlü çizginin temsilcisi olarak  Binali Yıldırım ismi öne çıkıyor.

AKP kaynaklarının aktardığına göre, parti teşkilatı içinde  Numan Kurtulmuş-Abdülhamit Gül çizgisinin ise ikinci büyük güç dengesini olduğu ifade ediliyor.

Aynı kaynaklara göre AKP içinde üçüncü güç dengesi haline gelen diğer bir isim Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir de son dönemde dikkati çekiyor. Genç yaşına rağmen partinin en önemli koltuklarından birinde oturan Kandemir’in etkili olmasının nedenlerinden biri olarak partinin bütün teşkilatlarından sorumlu olması gösteriliyor.

Yine parti içinde eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da söz konusu üç güç dengesinin dışında etkinliğini giderek artan isimlerden biri haline geldi. Bu bağlamda son kongrede yeniden görev alan Efkan Ala’nın yeni bir çözüm sürecinin başlaması durumunda kilit isim hale geleceği konuşuluyor.

Öte yandan kaynaklara göre son dönemin en tartışmalı ismi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise kamu yönetimi bürokrasisinde güçlü olmasına rağmen parti içindeki dengelerde bir aktör haline gelemiyor.