Siyonist İsrail'in Ramazan ayında Filistinlilere yaptığı zulme tepkiler sürerek Cumhurbaşkanı Erdoğan taşırmaları yeni bir boyuta taşıdı.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin davasını etkin savunmanın yolunun da İsrail ile makul mantıklı, tutarlı, dengeli bir ilişki sahibi olmaktan geçtiği açıktır." diye konuştu.

Tüm dünya sussa bile Kudüs'ü kendilerinin gündemde tutmaya devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Son günlerde Mescid-i Aksa'nın mahremiyetine yönelik yeni saldırılar sebebiyle yüreklerimiz bir kez daha dağlandı. İsrail'den görüştüğümüz her lidere Kudüs'ün statüsü konusundaki hassasiyetlerimizi daima açıkça söyledik, söylüyoruz. Uluslararası toplumu Filistinlilere yapılan haksızlıklara karşı duyarlı olmaya davet ettik, etmeyi de sürdüreceğiz. Bu sorunun maiyeti ve yol açabileceği felaketler bilindiği halde kasıtlı olarak bu şekilde davranılıyorsa o zaman işin içinde başka hesaplar var demektir. İsrail'le siyasi, küresel, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır. Tüm dünya sussa bile biz Kudüs davamızı en yüksek sesle sürdüreceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün işgal rejiminin Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'la telefonda görüşmüş itirazlarını iletmişti.



Kaynak: Milli Gazete