Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "savaş" ifadesine karşı çıkması, AKP'li isimlerin kullandıkları "savaş" sözünü hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TSK’nın Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye karşı yapılan “Barış Pınarı Harekatı” ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan yapılan harekata “savaş” denilmemesi karşı çıktı. Erdoğan, “Terör örgütü ile savaş olmaz mücadele olur. Savaş ise devletler arasında olur. Bu hassasiyetimizi ortaya koyuyoruz. Ona göre bu mücadeleyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Suriye'nin kuzeyine olası operasyonla ilgili, 7 Ekim pazartesi günü Habertürk'teki röportajında "Nihayetinde bir savaşa giriyoruz. Buradan terör örgütlerinin temizleneceği, sınırları belli olsa da bir savaşla karşı karşıyayız ve Allah'ın izniyle bu savaşı biz kazanacağız" demişti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, New York Times gazetesi için kaleme aldığı makalede, "O cani teröristlere karşı savaş sekteye uğramayacak özellikle de müttefiklerimiz plana sadık kalır ve Türkiye ile iş birliği yaparsa" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun da, Washington Post’a yazdığı makalede “savaş” sözünü kullanmıştı.