Milli Görüş’e yakınlığıyla bilinen Hürses gazetesi yazarı Fehmi Çalmuk, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’na çekmek için ikinci bir adıma geçtiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Oğuzhan Asiltürk arasındaki görüşme sonrasında “Saadet Partisi Cumhur İttifakına mı katılacak” soruları akıllara gelmişti.

Fehmi Çalmuk, Saadet Partisi içinde AKP ile ittifaka karşı çıkanlar olduğundan söz ederek şu ifadeleri kullandı:

“Ak Parti ile ilişkilerin güçlenmesine ve işbirliği adımlarına yönelik parti içinden gelen tepkiler var. Bunun başını Mustafa Kamalak çekiyor.15 Temmuz öncesi ve sonrası FETÖ diye adlandırılan paralel yapıya ilişkin demeçleri kendisinin başını yakmış, bizzat Oğuzhan Asiltürk tarafından görevden el çektirilmişti. Şimdi bu söylemine devam ederse Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyeliğini de kaybedeceğe benziyor. Oğuzhan Asiltürk’ün bu konuda tavizi olmayacaktır.

Kurul Oğuzhan Asiltürk, Recai Kutan, Yasin Hatipoğlu, Temel Karamollaoğlu ve Mustafa Kamalak’tan oluşuyor.”

ERDOĞAN’DAN İKİNCİ SAADET PARTİSİ ADIMI

AKP’nin Mart ayının sonundaki büyük kongresi sonrasında Erdoğan’ın kurmaylarını değiştireceğini ifade eden Fehmi Çalmuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi’nin bir diğer YİK üyesi Recai Kutan’la da görüşeceğini yazdı.

Fehmi Çalmuk’un yazısının son bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu sürpriz bir şekilde genişliyor. Duyumlarıma göre istifasını sunan Arınç’tan sonra kurul üyeliği için birkaç yeni isme öneri götürülecek.

Daha çok eski TBMM Başkanlarının yer aldığı kurulda sol’un “Hikmet ağbisi” Hikmet Çetin daveti nezaketle geri çevirdi. Kabul etmedi. Ancak eski Başbakanlardan Tansu Çiller’e bu konuda nasıl bir teklif yapılacak bunu bilmiyorum.

Benim baştan beri en büyük adayım Recai Kutan… Tecrübesi, saygınlığı ve Cumhur ittifakının genişlemesinde oynayacağı rol önemli… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti için ön görüşmeler yapıldı. Randevu sağlandı. Erdoğan, bu hafta içinde Kutan’ı başkanı olduğu kısa adı ESAM olan Ekonomik Sosyal Araştırmalar Merkezi’nde ziyaret edecek.

Zaten yakın zamana kadar sık sık telefonda görüştüğü Recai Kutan’a ‘Recai Ağbi Ben Geldim’ diyerek başlayan görüşmede vites büyütülerek ‘Recai Ağbi bundan sonra ne yapacağız?’ diyecek.”