Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da yaptığı konuşmada Saadet Partisi'nin adayı İdris Naim Şahin'i hedef alarak Saadet Partisi'ne yüklendi. Erdoğan, kendi Başbakanlık döneminde İçişleri Bakanı olan Şahin'in bir vatandaşa "Hadi bir takla at, oyna da göreyim" sözlerine gönderme yaparak "Gittiği her kapıdan kovulan bu taklacıya 31 Mart'ta öyle bir ders verin ki, bir daha karşınıza çıkamasın" dedi. Erdoğan, Şahin'in "paçasını terör örgütlerine kaptırdığını" iddia ederek "Davamıza aykırı düşen birisi benim dostum olduğunu söyleyerek oy devşirmeye çalışıyormuş" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları ise şu şekilde;

Gece aradım, yağmuru bol dediler. Ama dedim Ordulu yağmura filan bakmaz, çünkü yağmur berekettir. Çünkü biz beraber yürüdük bu yollarda…

Hanım kardeşlerime sesleniyorum, kale içten fethedilir. Gece gündüz çalışmaya var mıyız?

Paçasını terör örgütlerine kaptırdığı için davamıza aykırı düşen birisi benim dostum olduğunu söyleyerek oy devşirmeye çalışıyormuş. Beraber yola çıkarsın ama yolda arkadaşını satarsan Ordulu ona ne yapacağını çok iyi bilir. Terör örgütüyle bir olup bize parmak sallayanlarla dostluğumuz olmaz. Seni bakan yapacağım, seni milletvekili yapacağım, bizi satacaksın, utanmadan sıkılmadan pazarlamaya yelteneceksin. Gittiği her kapıdan kovulan bu taklacıya 31 Mart'ta öyle bir ders verin ki, bir daha karşınıza çıkamasın.

Biz Ferhatız, siz Şirin. Ferhat, dağları delerek Şirin’e ulaşıyor. İşte biz de deldik, Şirin’e ulaştık.

Cumhur ittifakı pazara kadar değil mezara kadar. AK Parti ile MHP Cumhur ittifakı içinde konsolide olacak.

(HDP'lilere) Ne diyor utanmadan, Kürdistan diyor. Kürdistan diye bir bölge yok Türkiye’de. Çok meraklıysan Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var, haydi güle güle.