Yılın son ayı gelmesiyle birlikte milyonlarca işçiyi doğrudan dolaylı olarak tüm Türkiye'yi yakından ilgilendiren  asgari ücret görüşmeleri başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu hafta içinde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında 2022 asgari ücret beklentisi gündemden düşmüyor.

Asgari ücretin ne olacağına ilişkin rakamlar gelmeye devam ederken Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete ilişkin kendi anketini yaptırdığı ortaya çıktı.

Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık çarşamba günü gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde bakanlık tarafından gerçekleştirilen anket sonuçlarını açıklamış ve ankette kamuoyunda oluşan beklentinin 3.500 TL ile 3.750 TL arasında olduğu ilan etmişti. Asgari ücrete ilişkin ADAMOR anket şirketinin yaptığı araştırma sonuçlarına göre işçi en az 5 bin TL asgari ücret istediği ortaya koyulmuştu.

Asgari ücretin fevkalade ve her kesimi tatmin edecek bir rakam olacağını söyleyen  Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi yaptırdığı ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Yaklaşık yüzde 30'luk zamla en az 3 bin 500 TL ila 3 bin 750 TL asgari ücret beklentisine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan en az 4 bin TL asgari ücret beklentisiyle karşı karşıya kaldı. 

İddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda yer alan tüm genel başkan yardımcılarından asgari ücretin kaç lira olması gerektiğine ilişkin görüşlerini istedi. Tek tek görüşlerini açıklayan Erdoğan'ın kurmayları genel olarak net 4 bin lira civarında asgari ücret olması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: Milli Gazete