Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerin kaldırılması konusunda fikir aşamasında olduğunu dile getirdi.

Takan, Beştepe kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir valiyle görüşmesinde kayyum atamalarının devam edeceğine dair bilgi paylaştığını iddia etti.

Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın valiyle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde atamayla belediye başkanlığı yürütülen sistemin bazı ülkelerde başarıyla sürdürüldüğüne dair konuşma gerçekleştirdiğini iddia ederken seçimlerden sonra belediye başkanlarının atama ile göreve gelmesine ilişkin düşüncelerin gündeme getirileceğini ifade etti.

Konuya ilişkin yazısında dikkat çeken Ahmet Takan, şu ifadelere yer vererek ve olayı şöyle aktardı:

"R. Erdoğan, belediye başkanlarının  atama ile göreve gelme sisteminin  bazı ülkelerde uygulandığına ve başarılı sonuçlar alındığına işaret eder. Ve baklayı ağzından çıkarır;

'Belediye Başkanlarının atama ile göreve gelmesinin daha doğru ve faydalı  olduğunu düşünüyorum. Seçimden sonra gündeme getirebilirim. Çalışmalarınıza ve anketlere devam edin. Bana bu konuda raporlar yazın.'

"Pek tabii ki, Vali bey de Erdoğan'a yerden göğe hak verir!' "Baş üstüne efendim"

'DEMOKRASİNİN D'SİNE HASRET KALACAĞIZ'

Belediye başkanlarının atamayla göreve gelme fikrinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gündeme getirildiğini söyleyen Takan, bu sürecin demokrasiye ciddi zararlar verebileceğini belirtti.

Belediyelerde atama usulünü Ortadoğu'daki 'Baas Kriterleri'ne benzeten Takan, bu gidişle demokrasinin D'sine hasret kalınacağını ifade etti.

Takan, konuya dair yazısında, şu şekilde ifade etti:

"MHP Genel Başkanı Doktor Devlet Bahçeli'nin başlama vuruşunu yaptığını referandum süreci ile birlikte nereye doğru gidiyoruz?.. Demokratik Parlamenter sistemden vazgeçtik. Rejim değişti... Demokrasinin 'D'sine hasret kalacağız gibi..."

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLABİLİR!'

Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini 'Varlık Fonu'na atadığı gibi belediye başkanlığı görevine de atayabileceğini iddia eden ifadeler kullandı.

Konuya dair Takan, şu ifadelere yer verdi:

"Bir başka tartışılan ve akıllara durgunluk veren konu, "Erdoğan'ın bile bu seçimlerde aday olma noktasına gelebileceği"... Ya, nasıl olur?.. Belediye başkanlığı seçimleri ile ilgili yasalara baktım, Cumhurbaşkanı, Belediye Başkanlığına aday olabilir mi?.. Aksi bir hüküm yok. Anayasada da öyle.. Boşluk var... AKP, kulislerinde tartışılıyor; olabileceği pek mümkün görünmese de  bu adaylık meselesinin dillendirilmesinin ana nedeni olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Varlık Fonu benzeri bir formül arayışları... Hatırlayın!.."

Takan yazısında AKP'lilerin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atama ile belediye başkanlığına getirilebileceğini parti içinde tartıştığını iddia etti.

AKP'lilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanı olabileceğine dair bir düşünceye sahip olduğunu söyleyen Takan, şu şekilde ifade etti:

"Varlık Fonu'nu Erdoğan'ın  bir gecede kendisine bağlamasını ve başına damadını getirmesini... Buna  dikkat çekenler var. Varlık Fonu'nun bütün yönetimini elinde tutan dolayısıyla istediğini burada yapabilen Erdoğan'ın aynı zamanda benzer bir formülü İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de uygulayabileceği  AKP'lilere  abartı gelmiyor."