Türkiye'nin son dönemde gergin ilişkilere sahip olduğu ülkelerle ilişkileri normalleştirme yönünde attığı adımlar dikkat çekerken bugün Katar’da yeni bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin davetine icabetle, Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyona katıldı.

Erdoğan, burada Mısır'ın darbeci lideri Abdülfettah es-Sisi ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı kapsamındaki resepsiyonda liderlerle bir araya geldi. Erdoğan 2019'da İstanbul seçimlerinde ‘’Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?’’ sözleri ile dikkat çekmişti. Erdoğan Sisi için konuşmalarında' katil' diyerek bahsetmişti, bugün el sıkıştı.

Erdoğan 'katil' dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile bir daha görüşmeyeceğini söylemişti ama bugün el sıkışarak fotoğraf çektirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi hakkında Erdoğan daha önce “Darbeyle başa geçen şu andaki zalim Sisi, 50'ye yakın kişiyi idam etmiştir. Batı bu idamlara sessiz kalmıştır. Avrupa ülkeleri idamı yasaklarken, katil Sisi'nin davetine icabetle oradaki toplantıya iştirak etmişlerdi” sözlerini kullanmıştı.

sisiic.jpg

Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın da aralarında bulunduğu liderlerle görüştü.

Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle geldiği Katar’ın başkenti Doha'da bulunan Al Bayt Stadı'ndaki resepsiyonda bazı liderlerle ayaküstü görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Mishaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah ve FIFA Başkanı Gianni Infantino'yla tokalaşarak sohbet etti.

2019'daki Sisi sözleri çok konuşulmuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 İstanbul seçimlerinde ‘’Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?’’ sözleri ile dikkat çekmişti. Erdoğan bugün Katar'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile fotoğraf çektirdi.