Gazeteci Deniz Zeyrek bugünkü köşesinde, '' Millet İttifakı’nda dört aday var'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Zeyrek, Millet İttifakı'nın potansiyel 4 Cumhurbaşkanı adayı Kemak Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylık ihtimallerini ve oy potansiyellerini değerlendirdi.

Deniz Zeyrek'in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın “Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş” demesinden sonra “Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı kim olacak” tartışması yeniden alevlendi. Bugün size dört isimli bir aday listesi hazırladım:

■ Kemal Kılıçdaroğlu: En güçlü aday. Cumhurbaşkanı olmayı çok istiyor ama “Tayyip Erdoğan'a karşı kazanamaz” önyargısını bir türlü kıramıyor. Kararını son virajda halkın eğilimlerine bakarak verecek.

■ Meral Akşener: Başbakan olacağını açıkladı ama top önünde kalırsa ve aday olursa şaşırmayın. Oldukça güçlü bir profil ama Kürt oyları en büyük dezavantajı.

 " data-onload="(function g(a,b){function c(){b?P.open():P.open("text/html","replace");P.write(G);t.__rendered__=!0;y[C+"__rendered__"]=!0;m=a.offsetWidth;n=a.offsetHeight;p=t.document.body;p.style["float"]="left";k=p.offsetWidth;l=p.offsetHeight;q=p.scrollWidth;r=p.scrollHeight;t.adjustFrame=f;y[C]&&(U(y[C]),y[C]=null);y[C]=X(f,50);T(e,3E3)}function d(){T(function(){U(y[C]);y[C]=null},5E3)}function e(){d();P.close()}function f(){var b=0,c=0;k=p.offsetWidth;l=p.offsetHeight;q=p.scrollWidth;r=p.scrollHeight;h=k>q? k:q;g=l>r?l:r;for(var d=0;d=k&&c>=l?(O.width=b+"px",O.height=c+"px"):(O.width=h+"px",O.height=g+"px"),m=a.offsetWidth,n=a.offsetHeight;u=b;v=c}var h,g,k,l,m,n,q,r,p,u,v,t=a.contentWindow,y=t.parent,C="_inter_"+a.id,T=y.setTimeout,X=y.setInterval,U=y.clearInterval,G=a.getAttribute("data-contents"),O=a.style,P=t.document;t.__rendered__||y[C+"__rendered__"]|| (t.__rendered__=!0,b?c():T(c,0))})(this,false)" height="1" hspace="0" id="adf_872004" marginheight="0" marginwidth="0" mozallowfullscreen="" onload="eval(this.getAttribute('data-onload'))" scrolling="no" vspace="0" webkitallowfullscreen="" width="1">

■ Ekrem İmamoğlu: Kemal Kılıçdaroğlu'nun en büyük rakibi İmamoğlu. O da Cumhurbaşkanı olmayı çok istiyor ama  CHP'ye rağmen aday olamayacağını da biliyor. Aday, CHP yönetimince belirlenirse şansı olmayabilir ama halkın eğilimleri belirleyici olursa en güçlü adaya dönüşebilir. Selahattin Demirtaş'ın açık desteği avantajını artırıyor.

■ Mansur Yavaş: Sessiz, sakin, kavgadan uzak, yapıcı tavrı grafiğini daima yükseltiyor. Ancak, ülkücü yanının ağır basması, Belediye'de ülkücülerle çalışmayı tercih etmesi CHP tabanında homurdanmalara neden oluyor. Akşener gibi Yavaş'ın en büyük dezavantajı da Kürt oyları.

“Bunların dışında sürpriz bir aday çıkar mı” diye soruyorsanız, cevabım “hayır” olur.