Gazeteci Murat Yetkin kendisine ait sitede kaleme aldığı yazısında HDP'yi kapatma davasını ele aldı. Yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın "sadece HDP’nin kapatılmasını değil, eş başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar dahil 500 kadar yöneticisinin siyasetten yasaklanmasını da talep" ettiğini yazan Gazeteci Murat Yetkin bunun AK Partili isimler tarafından onaylanmadığını söyleyerek, "AK Partinin deneyimli hukukçularını dahi “O kadar da olmaz” dedirten bir talep bu ama Bahçeli’nin talebi de bu yönde." yazdı.

İşte, Gazeteci Murat Yetkin'in dikkat çeken o yazısının ilgili kısmı:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, sadece HDP’nin kapatılmasını değil, eş başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar dahil 500 kadar yöneticisinin siyasetten yasaklanmasını da talep ediyor.

AK Partinin deneyimli hukukçularını dahi “O kadar da olmaz” dedirten bir talep bu ama Bahçeli’nin talebi de bu yönde. MHP’nin, daha 7 Haziran 2015 seçimlerinden itibaren Meclis’teki HDP üye sayısının MHP’den fazla olmasını da kabullenemediği biliniyor.

Muhtemel senaryolardan birisi, HDP milletvekillerinin TBMM’deki Demokratik Bölgeler Partisine (DBP) geçip seçime öyle katılması olabilir. Bağımsız milletvekili seçilip TBMM’de bir çatı altında toplanmak senaryosu da mevcut.

Erdoğan ve Bahçeli belki de HDP’nin tepkiyle CHP’ye destek açıklamasını, böylelikle CHP ve İYİ Parti’nin arasının açılmasını bekliyor. Erdoğan’ın Demirtaş’a ve HDP’ye karşı İmralı’da mahpus PKK lideri Abdullah Öcalan’ı kullanma iması dahi buna işaret ediyor. Siyaset bu, her şey olabilir.

Yine de tahmin edebildiğim bir şey var. O da HDP seçmeninin “Haydi hep beraber partimizi kapatan AK Parti’ye verelim oylarımızı” demeyeceği. Yanılıyor muyum yoksa?"