Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Elazığ ziyaretinde, bir grup vatandaş yolu keserek tefecilik yaptığı iddia edilen Sıddık Erikli adlı kişiyi şikayet etti. Şikayet anını kaydeden vatandaşların, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenişleri yer aldı.

Videoda vatandaşlar Erdoğan’a “Sıddık Erikli Muş’tan gelmiş. ‘Devlet benim. Ben Külliye’nin adamıyım. Her şeyi ben yaparım’ diyor. Milletin önüne telsiz koyuyor. ‘Ben Külliye ile görüşüyorum’ diyor” diye şikayetlerini anlattı. Bu sözler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan yanındakilere dönerek bilgi aldı. O anlarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da not aldığı görülüyor.

ELAZIĞ GAZETELERİNDE DE GÜNDEM

Erdoğan’a şikayet edilen Sıddık Erikli’ye dair, Elazığ’ın yerel gazetelerinde de birçok haberin çıktığı görülüyor.

Günışığı Gazatesi köşe yazarı Nazif Koca’nın yazısı da vatandaşların şikayetlerine benzer.

Yazıda Sıddık Erikli hakkında şu ifadeler kullanılmış:

“Sıddık Erikli… Nam-ı değer yüksek rakımlı yerlerin adamı… Elinde kriptolu telsiz olduğu iddia ediliyor. En can alıcı iddia ise sahip olduğu telsizden koskoca Türkiye’de kendisiyle birlikte 3 kişide olduğu iddiası. Deniliyor ki hazret bu telsizlerle çok kozmik kişilerle çok kozmik bilgi paylaşımında bulunuyor, Sayın Cumhurbaşkanının dünürleriyle yakın temaslı ve Kardeş kal Türkiye isimli bir STK’nın da sözüm ona temsilcisi. Güya olası bir darbede Sayın Cumhurbaşkanını korumak için anında vaziyet alma misyonları varmış.”

Manşet 23 gazetesinin haberinde de, Sıddık Erikli ile iddialar ve paylaştığı fotoğraflara yer verilmiş. Sıddık Erikli’nin Berat Albayrak ile olan fotoğrafı da bu sitenin haberinde kullanılmış.