Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada, “Öyle veya böyle partimizden şu veya bu nedenle uzaklaşmış, ayrılmış olan arkadaşlarımızı tekrar saflarımıza kazandıralım” diyerek AK Parti'den kopan isimlere dikkat çekmişti.

"Erdoğan, çıkar yol arıyor”

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu'ya konuşan Eski AKP  Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı,Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt vererek, “Erdoğan’ın kongre konuşmalarını az çok bilirim. Bu sözler kongre şartlarından dolayı söylenmiştir. Çünkü AKP’de, kongrelerde çok büyük zorlukların yaşandığını duyuyoruz. İl ve ilçe yönetiminde, ‘nitelikli kişilerin bulunmasında’ zorluklar yaşıyorlar. Bunun çok üstünde, Türkiye için yeni bir çalışma ve niyet olduğunu hissetmiyorum. Çünkü böyle bir hazırlığı yok iktidarın” dedi.

"Cumhur İttifakı’nın oy kaybı görülüyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının oy kaybı nedeniyle olduğunu belirten Eski AKP Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, “Erdoğan, ne kadar bu şekilde konuşmuş olsa da genel olarak konuştuğu dili ve yaptıklarını göz önünde bulundurduğumuzda, bir uzlaşma arayışı içinde olduğunu düşünmüyorum. Bir siyasi arayış içinde. Anketler ve partinin genel durumu, Cumhur İttifakı’nın oy kaybı görülüyor. Erdoğan, çıkar yol arıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Milli Gazete