Son günlerde muhalefete yakın araştırma şirketleri yaptıkları seçim anketi çalışmalarını kamuoyuna açıklarken hükümete yakın şirketler bu konuda biraz daha temkinli davranıyorlar. Bu doğrulta  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat emriyle yapılan bir seçim anketinin sonuçlarının sır gibi saklandığı belirtildi.

Araştırma şirketlerinin aralık sonu itibariyle yaptığı araştırmalarda  AK Parti’nin oy oranın yüzde 30 – 33 bandında çıkarken bu oranın gelen elektrik faturalarıyla daha da aşağıya çekildiği görülüyor. Ocak ayı için yapılan son seçim anketlerinde AK Parti’nin oy oranı yüzde 30’un bile altına düştüğü ortaya koyulurken kamuoyundan sır gibi saklanan bir anketin daha olduğu iddia edildi.

HERKESTEN SIR GİBİ SAKLANA SON SEÇİM ANKETİ

Gazeteci Fatih Ergin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği üzerine yapılan ankette AK Parti’nin oy oranının yüzde 26’ya kadar düştüğünü beliritti. Ergin bu herkesten gizlenen anketle ilgili “Öğrendiğim kadarıyla Saray’ın yaptırdığı kamuoyuyla ve parti içinde bile paylaşılmayan sır gibi saklanan son ankette bunu doğruluyor. Bu saklanan ankete göre AK Parti’nin oy oranın yüzde 26’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranının ise yüzde 35’in altına indiğini öğrendim”  diye konuştu.

Kaynak:Milli Gazete