Siyaset Bilimci Edgar Şar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''sokağa çıkmayacağız'' sözünü değerlendirdi. Şar ''sokağa çıkalım'' sözlerinin hatalı olduğunu. Seçimin sadece sandıkta kazanılacağını belirtti.

Daktilo1984 YouTube kanalında yayınlanan Devr-i Sabık programında Özgün Emre Koç’un konuğu olan Siyaset Bilimci Edgar Şar, muhalefetin izlediği politikayı değerlendirdi.  Kemal KIlıçdaroğlu’nun “Sokağa çıkmayacağız, gereğini sandıkta yapacağız” ifadesini yorumlayan Şar, “İktidarın değişmesinin tek yolu muhalefetin birliğinin sağlanmasıdır. Otoriter rejimlerde kutuplaşma çok fazla olduğundan sokak hareketleri genelde bu birliği bozar” dedi. Şar, sözlerine şöyle devam etti:

''TEK YOL SANDIK''

“Popülist-otoriter rejimlerde kutuplaşma ve kutuplaştırma çok oluyor. İktidar, halkın desteğini sürdürmek için kutuplaştırmayı artırıyor. Sokak hareketleri de muhalefetin birliğini bozuyor çünkü muhalefet çok çeşitli gruplardan oluşuyor ve bu grupları bir arada tutmak zor oluyor. Sola yakın olanlar ‘Sokağa çıkalım, bu demokratik hakkımız’ diyor, sağdakiler ‘Bu, iktidarın eline koz verir’ diyor