Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siyonist İsrail rejiminin Mescid-i Aksa ve Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle dünkü kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarıyla eleştiri oklarını yine üstüne topladı.

Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşmek istediği Siyonist İsrail rejimi için 'Terör Devleti' tanımlamasını yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir taraftan normalleşmek istediği diğer taraftan 'terör devleti' olarak gördüğü "Siyonist İsrail' için kabine toplantısı sonrası " Filistin halkının intifada olan İsrail saldırılarına karşı hep yanında olduk, olmayı da sürdüreceğiz. Sınırları belli olmayan İsrail devleti, insanlığa karşı suç işlemeyi sayanların elinde terör aygıtına dönüşmüştür" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Kamuoyunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Siyonist İsrail kastedilerek "Terör devleti olarak gördüğünüz bir rejimle neden normalleşmek istiyorsunuz?" sorusu ve tepkisi gösterildi.

Ayrıca 2009 yılındaki Davos'taki 'Van Munit' krizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Siyonist İsrail'in haydut devlet vasfını kazandığını dile getirmesine rağmen normalleşme çabasına girişmesi parti tabanında da derin ve sessiz bir öfkeye yol açıyor.

Siyonist İsrail'in yaptığı katliamlar sonrasında sürekli 'terör devleti' ifadesi kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuk katili Siyonist rejimle diplomatik ilişkileri kesme niyeti taşımadığı görülüyor.

" KÜRECİK ÜSSÜ MİLLİ GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haydut olarak tanımladığı Siyonist İsrail rejimini koruma kalkanı görevi gören Malatya Kürecik'teki askeri radar üssünün hâlâ aktif olmasına müsaade etmesi de tepki toplayan meselelerin başında geliyor.

Türkiye toplumu, iktidardaki AKP hükümetinden ülkenin milli birliğine ve güvenliğine yönelik kasteden ve Arzı Mevud planıyla Türkiye'yi bölmek isteyen Siyonist İsrail rejiminin haydutluklarına karşı somut adımlar atmasını bekliyor.

Ayrıca kültürel ve İslam'i miras bakımdan Türkiye toplumunun kırmızı çizigisi olan Filistin, Türkiye için Misak-i Milli açısından da bir güvenlik koridoru meselesi olarak görülüyor.

Öte yandan Siyonist İsrail'in Malatya'daki Kürecik üssü üzerinden korunması Türkiye'nin milli güvenliği tehdit etmesine rağmen faaliyetlerine devam etmesi AKP'nin Amerikan merkezli Siyonist İsrail politikalarının etkisinde olduğuna işaret ediyor.

ERDOĞAN, İSRAİL NORMALLEŞMESİ İÇİN NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Aralık 2020'de Cuma namazının ardından yaptığı açıklamada Türkiye ile İsrail rejimi arasındaki “normalleşme” sürecine dair İsrail ile istihbari noktada iletişimde bulunulduğunu belirtmişti.

Gönüllerinin İsrail ile münasebetleri daha iyi bir noktaya taşımayı arzu ettiğini dile getiren Erdoğan, “İsrail ile istihbari noktada münasebetimiz kesilmiş değil. En tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. En tepe noktadaki kişilerle bu tür sıkıntılar olmasa, ilişkilerimiz çok farklı olabilirdi. Ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik yaklaşım noktasında bizim İsrail ile ayrıştığımız noktadır. Yoksa gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Milli Gazete