"Hâlâ domates, biber, patlıcan konuşuyorsunuz; siz bir mermi fiyatı nedir onu düşünün"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri için ilk mitingi Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdi. Erdoğan konuşması sırasında alanda kendisinden kadro talebinde bulunan bir gruba, “Bak kardeşim, biz KİT’lere filan hepsine kadrolarını verdik, bizden bir şey beklemeyin. Şu toplantıyı da provoke etmeyin. Alışılmış bir siyasetçi değilim, samimi olayım, dürüst olalım toplantımızı provoke etmeyelim” diyerek kadro talebinde bulunanlara tepki gösterdi.

Son günlerde yüksek meyve ve sebze fiyatlarına yönelik eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, "Cudi'de, mücadeleyi verirken, sizin söylediklerinize bakın. Ne diyorlar domates, ne diyorlar patlıcan, ne diyorlar sivri biber. Yahu düşünün be bir merminin fiyatı nedir, düşünün. Düşünün benim Mehmedimin giyinip kuşanıp bu teröristlere karşı verdiği mücadelenin bedeli nedir bir düşünün. Siz hâlâ domates, patates, sivri biber konuşuyorsunuz" sözlerini kullandı.

Geçen salı günü grup toplantısında marketlere gerekirse ayar çekeceklerini söyleyen Erdoğan Sivas mitinginde de, "Gerekirse tanzim satışları belediye eliyle kurarız ve ucuza satış yaparız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan cuma namazının ardından Sivas Valiliği'ni ziyaret etti, sonra da seçimin ilk mitingini tarihi kent meydanında gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları ise şu şekilde;

"Bak kardeşim, biz KİT’lere filan hepsine kadrolarını verdik, bizden bir şey beklemeyin. Şu toplantıyı da provoke etmeyin. Alışılmış bir siyasetçi değilim, samimi olayım, dürüst olalım toplantımızı provoke etmeyelim.

"Cudi'de, mücadeleyi verirken, sizin söylediklerinize bakın. Ne diyorlar domates, ne diyorlar patlıcan, ne diyorlar sivri biber. Yahu düşünün be bir merminin fiyatı nedir düşünün. Düşünün benim Mehmedimin giyinip kuşanıp bu teröristlere karşı verdiği mücadelenin bedeli nedir bir düşünün. Bunları bu iktidar yapıyorsa başarıyorsa. Siz hâlâ domates, patates, sivri biber konuşuyorsunuz. Yani bizi George, Hans bir yerlerden vurmak istiyor bunlar da onlara el ayak oluyorlar. Biz mücadeleyi hep kazandık kazanmaya da devam edeceğiz.

"Gerekirse tanzim satışları belediye eliyle kurarız ve ucuza satış yaparız"

"Marhun Nuri Demirağı'nı burada tekrardan anıyorum. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'na da Allahtan rahmet diliyorum. Muhsin kardeşimin istismar edilmesine de tahammül edemiyorum. Birileri çıkıyor, Muhsin kardeşim artık rahmetli oldu, onu istismar etmek gayretiyle arkasından Sivas'ta belediyeyi alma gibi bir gayret içerisine giriyor. Türkiye'de bir iktidar var, bu iktidarın Sivas'a verdiği hizmetler ortada. Nuri Demirağa Havalimanı'ndan tutun da iki üniversitesine kadar Sivas'a verilmemiş hizmetleri veren bir Ak Parti hükümeti var.

"(Temel Karamollaoğlu’na) Ya birisi de çıkıp diyor ki 'Sivas’ın demiryoluna ne ihtiyacı var…' Vah vah vah…

"Ankara Sivas yolculuğunu 2 saate düşürecek demiryolu hattımız. Bu yıl test sürüşlerine başlayıp önümüzdeki yıl da işletmeye açacağız. Sivas'tan Kars'a, Erzincan'a kadar uzanıyor. Edirne'den Kars'a uzanan hattımız tamamlandığında Sivas İpek demiryolunun önemli bir merkezi haline gelecek.  Şu anda ulaştırma bakanı da burada, notları alıyor. İşi takip edip bitirmezse, güle güle, ona göre.

"Sivas'ta 14 baraj inşa, 21 de gölet inşa ettik. Önümüzde 4.5 yıl bu kardeşinizin cumhurbaşkanlığı var. Dolayısıyla bütün belediyelerimizde el ele vererek daha ileriye gideceğiz.

"(Erdoğan, vatandaşlara kenevirden torba fırlattı) Kenevir üretimini artırma kararımız çerçevesinde Sivas’ı listeye eklemeyi planladık. Artık Sivas kenevir üretecek. Bu kenevirle atletimizi yapacağız, fanilamızı yapacağız.

"CHP'nin terör örgütünün güdümündeki partiyle kurduğu ittifakın, e görüyorsunuz kimler kimlerle iş tutuyor. CHP-HDP-Saadet Partisi-İyi Parti dördü de kol kola. Gösterdikleri adayların ti niyetlerini birlikte değerlendirecektik. 

"Bombaları, mermi, silahlı silahsız bütün o insansız hava araçlarıyla bu teröristleri yok ettik. Bu ne domatese benzer ne patlıcana, ne sivri bibere benzer. Benim ecdadım Çanakkale'yi fethederken ne yedi ne içti biliyorlar mı?" diye konuştu.