Gazeteci Fehmi Koru, kendisine ait sitede kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın hesap hatasını ortaya çıkardı. Fehmi Koru,   İYİ Parti'den oy alması için parti kurma hazırlığında olan eski Başbakan  Tansu Çiller'in Erdoğan'ın arzu ettiğinin aksine AK Parti ve  MHP'den oy alacağını öne sürdü.

Fehmi Koru'nun parti kurma hazırlığında olan Tansu Çiller hakkındaki yorumu şu şekilde:

"Ülkemizin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller hayli uzun bir aradan sonra yeniden siyasete dönme hazırlığında. Geçmişte yolunun kesiştiği partiler kendisine ilgi göstermediği için biraz keyfi kaçsa bile, yakın zamanda Bizim Parti olan ismini Büyük Türkiye Partisi’ne dönüştüren bir siyasi kuruluşun kendisine “Bize gel, başımıza geç” teklifinde bulunduğu anlaşılıyor.

Bazı yorumcular Tansu Çiller’in siyasete dönüş hazırlığını önümüzdeki seçimin sonucunu etkileme amaçlı bir niyete bağlıyor. İktidar cephesinden muhalefet partilerine kayabilecek oyların bir bölümüne yeni adres olması hesabı yapılıyormuş. Eski başbakanın bu yola telkinle girdiği de ima ediliyor.

Farklı düşünüyorum. Eski başbakanın siyasete girmesini AK Parti adına karar verenlerin arzu edebileceğini sanmıyorum da ondan.

Arzu etmeleri hesap hatası olurdu.

Tansu Çiller’in başında bulunacağı bir parti, oyunu daha çok, iktidar cephesini oluşturan AK Parti ile MHP’den kopan ve şu ana kadar nereye gideceğine karar veremeyen kesimden alacaktır.

Neden böyle düşündüğümü açıklayayım:

Çiller siyasete girer girmez, ülkenin içinden geçtiği sıkıntılı ortamda ne düşündüğü, sorunlarla ilgili hangi çözümleri tavsiye ettiği konularında görüş açıklaması kendisinden beklenecektir.

Ekonomi profesörüdür, ekonomide yaşanan sıkıntılarla…

Dışişleri bakanlığı yaptığı için dış politika konularında…

Başbakan olarak görevde bulunduğu için hemen her alanda…

Telkinle parti kuracağı iddiasında bulunanlar, Tansu Çiller’in ekonomi, dış politika, toplumsal uzlaşı gibi konularda yapacağı açıklamaların -o ne derse desin- iktidarın işine geleceğini mi düşünüyorlar?

Söyleyeceği her şey muhalefetin işine yarayacaktır Tansu Çiller’in…

İyi Parti lideri Meral Akşener’i yıllar önce siyasete kazandıran kişi olduğunu da hatırlatmakta yarar var Tansu Çiller’in…

Sonunda Meclis’e kapağı atabilmesi için bir ittifaka girmesi gerektiğini anlayınca hangi ittifakı kendisine daha yakın görür?"