Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında katıldığı programda dikkat ve ilgi uyandıracak açıklamalarda bulundu.

31 Mart 2019'da gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, anket sonuçlarına dair de dikkat çeken sözler sarf ettmesi ise ilginç geldi.

ERDOĞAN: ANKETLERE GÜVENİM YOK

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, sunucu Hakan Çelik’in "Ankara’daki yarışı nasıl görüyorsunuz? Son günlerde kamuoyun yansıyan haberlerde başa baş gittiğine dair iddialar yansıyor. Sizin bu konuda düşünceleriniz nedir?" sorusuna cevaben anketlere güvenmediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, konuya dair şu ifadeleri dile getirdi;

"Ben çok açık net bir şey söyleyeyim, bu anketler vesaire bunlara pek güvenim kalmadı. Çünkü geçtiğimiz seçimlerde gördük bir tanesi belki yakın tutturuyor. Çoğu açık ara kaybetti tutturamadı."

ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİ BAŞARISIZ MI?

Dün akşam CNN Türk-Kanal D ortak yayınında anketlere güveninin kalmadığını söyleyen Erdoğan, söz konusu duruma gerekçe olarak araştıma şirketlerinin başarısızlığını gösterdi. Araştırma şirketlerinin başarısız olduğunu iddia eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz seçimlerde gördük bir tanesi belki yakın tutturuyor. Çoğu açık ara kaybetti tutturamadı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu ifadelerle anket şirketlerinin seçim sonuçlarını doğru tahmin edemediğini söylerken 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde birçok araştırma şirketi doğruya yakın oran tahminlerinde bulunmuştu.

Birçok araştırma şirketi, 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya çıkan sonuca yakın tahminlerde bulunurken Gezici Araştırma ile MAK Danışmanlık şirketi, Milletvekili seçimlerinde en yakın tahminde bulunan şirketler olmuştu.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ NE ANLAMA GELİYOR?

Cumuhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yapmış olduğu açıklamalarda defalarca kamuoyu araştırmalarının önemini vurgulamasına rağmen dün akşam anketlere ilişkin "Ben çok açık net bir şey söyleyeyim, bu anketler vesaire bunlara pek güvenim kalmadı" sözlerini sarf etti.

Anketlere verdiği önemle bilinen ve sık sık kamuoyu araştırması yaptıran Cumuhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın anketlere dair sözleri dikkat çekti.

Cumuhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın sözleri 'AKP'nin oylarında ciddi bir erime mi var?' sorusunu akıllara getirdi.

İnternet Haber Merkezi | Yavuz Vural