Kaşıkçı dosyasının Suudi Arabistan'a devredilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce söylediği sözler yeniden gündeme geldi. Erdoğan, olaya ilişkin "Bunlar bizi enayi zannediyor" demişti.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda 2 Ekim 2018'de katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının durdurularak, Suudi Arabasitan'a devredildi. Kaşıkçı dosyasının devredilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da gerçekleştirilen Parlamentolararası Kudüs Platformu İkinci Konferansı'nda Suudi Arabistan’a yönelik söylediği sözler yeniden gündeme geldi. Erdoğan, "Bunlar insanları enayi zannediyor" demişti.

“Kaşıkçı konsoloslukta alçakça şehit edildi” diyen Erdoğan, “Kaşıkçı cinayetinde Suudi Arabistan bizden belgeleri almak istedi. Belgeleri dinletiriz ama vermeyiz, bir de bunları yok mu edeceksiniz. Ses kaydında üst düzey asker açıkça ‘Ben kesmeyi iyi bilirim’ diyor. Bunlar dünyayı enayi zannediyor, insanları enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesabı sormasını bilir. Kimdir bu yerli işbirlikçiler bu ismi açıklamaya mecbursunuz. Açıklayamadılar ve sonra inkar ettiler. Kral’a bu katili siz biliyorsunuz dedim. Yargılayamıyorsanız, suçun işlendiği yer İstanbul olduğu için bunu İstanbul mahkemelerinin uluslararası hukuka göre yargılaması gerekir." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Milli Gazete