Cumhurbaşkanı  RecepTayyip Erdoğan'ın masasındaki son anketin sonuçlarını AKP Genel Başkanı Yardımcısı ve kamuoyu araştırmacısı Mustafa Şen, CNNTürk'deki Tarafsız Bölge programında açıkladı.

"AKP 38-40 BANDINDA"

AKP'nin oylarının düştüğüne ilişkin iddialarına cevap veren Şen, "Benim elimdeki veriler 38-40 arasında değişiyor. Bunlar 49'dan baktığımız zaman düştü, son seçime baktığımız zaman 42,3 düşmüş, doğru" dedi.

"Bazı meslektaşlarım '20 bilmem kaç' diyor. İnsaf..." diye serzenişte bulunan Mustafa Şen, "Böyle dediğiniz zaman o zaman düşmüyor. 20'li rakamlar gördüğünü söyleyenler diyorlar ki, 'Bu toplam seçmen üzerindedir. Geçerli oylara baktığın zaman 30 küsur olmaktadır.' Böyle bir siyasal gerçeklik yok" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 20-30 KARARSIZ VAR DİYEN İŞİNİ YAPMIYOR"

Yüzde 20-30 kararsızın olduğunu söyleyen anketçilerin işini yapmadığını belirten Şen, "Kararsızlar var. 6-7 civarında. Böyle bir toplumda 15-20 kararsız bulunamaz. Seçmen tam netleşemez normaldir hadi 12 buldunuz, bir de cevap vermeyenler vardır. Ya da fikrini belirtmeyenler vardır. Bu üç grubu toplandığın zaman bu 20-30 olmaz bu teoriye ters" dedi.

"İYİ PARTİ'DE YÜKSELİŞ VAR, MHP BARAJ ALTI"

İYİ Parti'de yükselişin olduğunu MHP'nin ise 8 ve 9'u görmek ile birlikte 10 üzerinde son aylarda görmediğini kaydeden Şen, "Bana biraz psikolojik harp gibi geliyor. CHP 22 ile 25 oy arasında alıyor.  HDPtam böyle 10'u taht edinmiş azıcık üzerine ya da altına iniyor. Oralarda geziniyor" değerlendirmesini yaptı.

"ERDOĞAN YÜZDE 50'NİN ALTINA DÜŞMÜYOR"

Mustafa Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını da açıkladı. Mustafa Şen, Erdoğan'ın oy oranının yüzde 50'nin altına düşmediğini söyledi.