Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan dönüşü gazetecilere yaptığı değerlendirmelerde, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hakkında da konuştu. Erdoğan’ın Karamollaoğlu’yla ilgili sözlerine Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın’dan cevap geldi.

Sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaşımda bulunan Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Tayyip Bey, en samimi ve dolayısıyla da itiraf cümlelerini uçakta kuruyor. Prompter olmadan yaptığı bu konuşmalar, kendi iç dünyasını açıkça dışa vuruyor. Öncelikle 74'te yapılan CHP-MSP koalisyonunun ülkemiz için önemini kavradığını görmekten memnuniyet duyduk. Genel Başkanımız Sn. Temel Karamollaoğlu ile kendisinin siyasi hayatını kıyaslarken '-mıştım' ve -'ydım' gibi geçmiş zaman kipleriyle kurduğu cümlelerle de aradaki farkı açıkça ortaya koymaktadır.” dedi.

ELMA İLE ARMUDU KARIŞTIRANIN KİM OLDUĞU NET ANLAŞILIYOR

Birol Aydın açıklamasının devamında şunları kaydetti: 

“Genel Başkanımız, Erbakan Hocamızla birlikte yaklaşık yarım asır yol yürümüştür. Gençliğinde de, dün ve bugün de aynı istikamette çizgisini sürdürmekte; Saadet Partisi çatısı altında bu mücadeleyi devam ettirmektedir. Tereciye tere satanın ve elma ile armudu karıştıranın kim olduğu, bu açıklama ile gerçekte yaşanılanlara bakıldığında çok net anlaşılmaktadır.

KURDUĞU CÜMLELER ARŞİVLERDE DURMAKTADIR

Erbakan Hocamızın 74 ve 96 yıllarında kurduğu koalisyonlar ve iktidara geldiğinde yaptıkları da, 2002 öncesi ve sonrasında yaşadıkları, söyledikleri ve uyarıları da hem hafızalarımızda hem de arşivlerde durmaktadır. Aynı şekilde Tayyip Bey'in hem MSP, Refah ve Fazilet çatısı altında siyaset yaptığı dönem hem de 2002'ye gidilen yolda ve sonrasından günümüze kadar kurduğu cümleler ve ittifaklar da hafızalarımızda ve arşivlerde durmaktadır. Takdir aziz milletimizindir.

ERBAKAN HOCAMIZIN MİRAS BIRAKTIĞI ÇİZGİDEYİZ

Saadet Partisi Genel Başkanı olarak "ebedi aleme" uğurladığımız merhum Erbakan Hocamızı da bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Bize miras bıraktığı çizgide ve aynı kararlılıkla mücadelemizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz.”