Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın eski yol arkadaşı Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan başbakanlıktan istifa sürecine ilişkin dikkat çeken açıklama geldi.  Konuk olduğu televizyon programında soruları yanıtlayan Davutoğlu, "Erdoğan bana darbe yaptı" dedi.

'BANA DARBE YAPTILAR'

Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda  Cumhurbaşkanlığı adaylığı ne kadar çok konuşulursa o kadar çözümsüzleşir. Bazı şeyler konuşarak bazı şeyler de konuşmayarak çözülür.

Ben şahsen Cumhurbaşkanı’nın itibarını hep korudum. Ama siyasetini eleştirdim. Hiçbir yerde şahsileştirmedim. Şahsi olarak Cumhurbaşkanı'nı hedef almadım.

Bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı. Erdoğan’ın bilgisi dışında bu yapılamazdı.

2018’de Sayın Erdoğan’a AK Parti Genel merkezinde dahi insanlar dinleniyoruz diyerek telefonlarını dışarda bırakılıyorsa Türkiye’yi siz düşünün demiştim. Türkiye’de özel hayatın gizliliği ve insanların kendisini güvende hissetmesi çok önemli."

'ERDOĞAN DA BELEDİYE BAŞKANIYKEN BÜYÜKELÇİLERLE GÖRÜŞTÜ'

İBB Başkanı  Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da kar yağışının etkili olduğu sırada İngiliz Büyükelçi Dominick Chlcott ile yaptığı görüşmeye ilişkin Davutoğlu "Sayın Erdoğan da belediye başkanıyken büyükelçilerle görüştü. Görüşmesi çok normal. Kimse buradan bir dış mihrak çıkarmasın. Açıkçası görüşmenin zamanlaması tartışılıyor. Bu görüşme afet döneminde olmasaydı daha iyi olurdu. Ama MOBESSE meselesi çok ciddi bir konudur" ifadelerini kullandı.