Cumhurbaşkanı Erdoğan'ıen eski metin yazarı Aydın Ünal, "Çok açık ki, gözlerimizin önünde Reis’in, AK Parti’nin altı oyuluyor" diyerek "Reis'i bitirinceye kadar durmayacaklar" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı ve AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, kişisel blogunda kaleme aldığı "Kucaklayan partiden ihraç eden partiye" başlıklı yazısında, eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partiden ihraç edilmesine tepki gösterdi.

"Çok açık ki, gözlerimizin önünde Reis’in, AK Parti’nin altı oyuluyor" diye yazan Ünal, "Her bir oyun kıymeti kat kat artmışken, AK Parti’nin çok daha kucaklayıcı ve içindeki unsurları çok daha sıkı muhafaza edici olması gerekirken, sürekli bir öteleme, itme, itekleme, tasfiye operasyonu gerçekleştiriliyor" ifadesini kullandı.

"REİS'İ DE TÜKETİNCEYE KADAR DURMAYACAKLAR"

AKP’deki kırılma noktasını 2016 yılı olarak açıklayan Ünal’a göre, “Reisçi” görünümünde örgüt/örgütler tarafından AKP adeta kemiriliyor, sürekli bir parçası koparıldığını kaydetti.

"Sürekli saldırarak, Sayın Davutoğlu’nu AK Parti karşısında bir siyasi odak yaptılar" diyen Ünal, "Sayın Davutoğlu da maalesef Pelikan’ın bu oyununa geldi; O da Pelikan’ı besledi” iddiasının öne sürdü.

Ünal, AKP’ye çok büyük zarar verdiklerini söylerken, "Durmayacaklar… Bu partiyi de, Reis’i de tüketinceye kadar durmayacaklar" diye yazarak şöyle devam etti:

"Görmezden gelmek çare değil, gerçeği kendinden bile saklamak çözüm değil: AK Parti hareketi bugün ağır bir yara aldı. İnşallah bu yara derinleşmez…"