Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski yol arkadaşı ve AKP'nin kurucularından CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde konuştu. Şener, "AKP Türk tarihinin en faizci hükümeti" dedi.

Şener, şunları söyledi:

"Bu ekonomik modelin ortaya çıkardığı en net tablolardan biri enflasyondur. Eylül ayı itibariyle yüzde 84 enflasyondan bahsediyoruz. 2001 krizinde o ‘patladı’ dediğiniz enflasyon, 2002 enflasyonu yüzde 29. Yüzde 29 ile aldığı enflasyonu yüzde 84’e çıkaran bir iktidardan bahsediyoruz, bu uyguladığı ekonomik model ile. Bilinçli bir tercihtir. Üretici enflasyonu yüzde 151, 5. Bu, Cumhuriyet tarihinin rekorudur. Hiçbir dönemde bu kadar üretici fiyatları artışı yaşanmamıştır. Dünyanın da en yüksek enflasyonlarından biri"

"TÜRK TARİHİNİN EN FAİZCİ HÜKÜMETİ BU HÜKÜMETTİR"

Maalesef Türkiye’de, gıda enflasyonu nedeniyle -resmi rakamlar 92, yüzde 140 sendikaların rakamıdır- korkunç bir çocuk yeterli beslenememe sorunu vardır. Yapılan bir araştırmada, her dört çocuktan birinin okula aç gittiği hesaplanmıştır. Bu da bir temel sorun. Şimdi değerli arkadaşlar biz ne yaptık diyorlar; ‘Bu ekonomik model ile faizi düşürdük’ diyorlar. Bu ekonomik model ile faizi filan düşürmüş değiller. Çünkü binlerce yıllık Türk tarihinin en faizci hükümeti bu hükümettir. Sadece Cumhuriyet dönemi faizinden de bahsetmiyorum, Osmanlıyı da içine katıyorum. Hiçbir dönemde faiz ödemeleri ana parayı geçmemiştir. İlk defa bu hükümet döneminde devletin iç borçlanmalarındaki faiz, ana parayı geçmiştir. Neden geçmiştir; bu, ‘Faizi düşürüyoruz’ diye uyguladıkları ekonomik model yüzünden çıkmıştır.