Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki, yazısının “Rabia emekliye sevk edilmezse iyi!” başlıklı kısmında şunları söyledi:

"İmamoğlu’na iki kere kazandıran İstanbul seçmeni, Sisi’yle Bizans’a ve Yunan’a kazandırmış, sandıkta “gavurun rövanşını almış” durumuna düşürüldü.   Millete, milletin tercihlerine ve değerlerine böyle yabancılaşmanın, yerli ve millilikten millet iradesine iftira atacak kadar uzaklaşmanın vebali ne olacak?   İmamoğlu mu, artık kimse, hadi tezgahlayandan hesabı sorulmuyor. Alet olanlar da mı ‘bana mısın’ demeyecek, oralı olmayacak! 

Sisi demişken...Adı Kahire’deki meydandan gelen dört parmak işareti Rabia; dünyada Sisi darbesine direnişin, Türkiye’de ise AK Parti’nin sembolü olmuştu.  Sisi yönetimiyle normalleşmek üzere  Mısır’a Dışişleri heyetimiz gönderildi. Dünden beri yakınlaşma için yapmamız gerekenleri görüşüyorlar.   Endişem o ki bu gidişle kabak, Rabia işaretinin başına patlayacak.   Ortadaki fiyaskonun ardından, ayrıla ayrıla Rabia emekliye ayrılmasın da, neme lazım."

Rabia işareti  2013 yılında Mısır’da yaşanan askeri darbeyi protesto etmek amacıyla cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler destekçileri tarafından kullanılan bir el işareti olarak biliniyor. Türkiye'de başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Partili isimler Mısır'a Rabia işareti eşliğinde tepkilerini dile getiriyordu.