Suudi Arabistan'ın, iki yıl önce Türkiye’de hunharca öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın yakın arkadaşı AKP Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay’a da ambargo koyduğu iddia edildi.

BBNTÜRK televizyonunda gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk tarafından sunulan Politik Adam programına katılan Yasin Aktay “Cevap vermemekte serbestsiniz, Suudi Arabistan’ın zatı alinize karşı bir ambargosu var mı? Hacca umreye gidebildiniz mi iki yıl içinde?” sorusuna yanıt verdi. Hürses gazetesinin aktardığına göre Aktay şu cevabı verdi:

“Yani öyle bir duyurulmuş bir şey yok tabii ki yani… (2 yıl içinde hacca umreye gidebildiniz mi?) Gitmeyi tercih etmiyorum. Yeteri kadar farz olarak Hacca ve umreye gittiğimi düşünüyorum. Allah kabul etsin. Şu saatte kimseye tavsiye etmiyorum ne haccı ne umreyi…”

“ÖNCE BOĞUYORLAR SONRA KAN DONDURUCU İLAÇ ENJEKTE EDİLİYOR”

AKP Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye’de hunharca öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili şok açıklamalarda bulundu.

“Katiller Türkiye’ye gelirken testerelerini yanlarında getirmiş” diyen Aktay, Suudi muhaliflere karşı bugüne kadar işlenen cinayet, kaybolma gibi olayların ilk kez Türkiye tarafından ortaya çıkarıldığını belirterek şunları söyledi:

“Ben de şok etkisi yaptı ya ben Cemal Kaşıkçı içerdeyken onu 7 dakika içerisinde öldürmeye başlıyorlar, boğmaya başlıyorlar. 8’inci, 9’uncu dakikada artık ölmüş oluyor. Onun nişanlısı Hatice Cengiz'in dışarıda onu bekliyor olduğunu bilmediklerini zannediyordum. İyi ki de bilmiyorlar onu da öldürürler demiştim. Sonra ortaya çıktı ki yani kayıtlarından konuşma kayıtlarından o söylemiş ‘ya dışarıda beni bekleyen var’ diye. Çok da umurlarında olmamış… Neden biliyor musunuz? Şımarıklık…  Dışarıda isterse 50 kişi beklesin biz hepsinin üstesinden geliriz. Örtbas ettiririz. Burada olup bitenleri hiç kimse duymaz, hiç kimse bilmez. Bilseler de hiç kimse konuşmaz… Türkiye cinayeti ortaya çıkarttı.”

Aktay Cemal Kaşıkçı cinayeti için “Boğarak öldürüyorlar, kanını donduran ilaç enjekte ediyorlar. Sonra testere ile parçalıyorlar. Beraberinde getirmiş oldukları testere ile kesiyorlar. Poşetlere koyuyorlar, sonra rezidansta yakıyorlar” derken yerli işbirlikçi iddiaları için “olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkarılırdı” diye konuştu.

“ERDOĞAN, SUUDİ ARABİSTAN’DA SEÇİME GİRSE YÜZDE 90 İLE ALIR”

Suudi yönetiminin Cemal Kaşıkçı’nın dublörünün Sultanahmet meydanının girdiği tuvalette kaybolmuş gibi gösterilerek Türkiye’nin güvenli olmayan ülke olarak ilan edilmek istendiğini söyledi. Aktay, son günlerde Suudi yönetiminin Türk mallarına karşı uygulanan ambargo konusunda ilginç iddiada da bulundu:

“Zorla işadamlarına hani bize gelen haberler oldu maalesef Suudi Arabistan emniyet Güvenlik Konseyi Başkanı, Ticaret Odası üyeleri iş adamlarını çağırarak Türk mallarına boykot uygulamak istiyor. Halk buna uymadığı için siyasetçiler devreye giriyor. Halk tüm kalbi ile Türkiye’nin yanındadır. Bugün bir Arap ülkesinde bir seçim olsun ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçimi yüzde 80'den aşağı oy almaz. Suudi Arabistan’da yüzde 90 ile seçimleri alır.”