AK Parti’nin Trabzon'daki 'Olağan Kongresi’nde il başkan adayı olan Metin Kaya, basının karşısına çıktı.

Kongreden önceki akşam gözaltına alınması ve kongre gününde savcılıkta ifade vermesi nedeniyle kongreye katılamayan Metin Kaya yaşanan süreci anlattı. Kaya, "Ben  Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinden ayrılacağını düşünüyorum. Ben 1996’dan beri onu tanıyorum. En yakın zamanda partiyle arasına mesafe koyacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

İşte Metin Kaya’nın sözlerinden öne çıkanlar;

Trabzon Valiliği’ne karşı hukuki haklarımı kullanacağım. Kazanacağım tazminatı da ne olursa olsun polis vakfına bağışlayacağım. Süreç bize yapılan engellere rağmen kimsesizlerin sesi olduk.  Son güne kadar hiçbir tehdide boy eğmeden, aileme kadar uzanan ellere rağmen aday oldum. Ben daha önce beni sadece Cumhurbaşkanı bana çekil derse çekilirim dedim. Beni cumhurbaşkanı ile görüştürmemek adına Rize’ye giderken içinde benim olmadığım arabamı kenara çekip 45 dakika beklettiler.

"KÜSTÜRÜLMEYE ÇALIŞILDIM"

Bu süreçte dik duruşumu gösterdim. Küstürülmeye çalışılmama rağmen, engellemelere rağmen örnek oldum. Güzel bir kongre oldu orada olmak isterdim. Bu demokratik bir hak sonuçta. Bu koltukları kullanıp güç elde etmemek lazım. Bugün oturduğunuz koltuk yarın altınızdan gider. Bizim koltuk sevdamız olmadı. Benim 300’e yakın imza veren arkadaşım vardı.   Bizim yönetim listemizde olanlara da çökeceklerdi.  Bu süreçte yanımda olan herkese teşekkür ederim

Sezgin bey partimiz için değerli bir insan, zorlu bir süreç bekliyor kendilerini.

Beni birçok kişi aradı, değişik tehditte de bulundular. Bir koltuk için dava arkadaşlarımı satmadım. 

Emniyete sabıka kaydımı yayınlatarak beni küçük düşürmeye çalıştılar. Mafya algısı oluşturmaya çalıştırdınız. Ben babayiğit bir insanım. Elinizde bir deliliniz varsa, ortaya koymayan namerttir. Trabzon Valisi, sen bunları yapma. 

"VALİLİK EMNİYETİ ÜZERİME SALDI"

Ben polisle dostum, onlarla görüşüyorum. Emniyet’in bir suçu yok. Valilik emniyeti üzerime saldı. Emniyeti bırakın görevini yapsın sayın Valim.

Belediye başkanı bizim için bir şans. Proje adamı, ama zayıf bir yönü var. Birisi bir şey söyleyince peşine gidiyor. Bırak bunları işini yap başkanım. Projelerin iyi güzel şeyler yapıyorsun. Yaptığın güzel şeyleri söylüyorum.

2 AY ÖNCE ÜYE OLDUM

20 yıldır bu partiye nasıl hizmet verdiğimi herkes biliyor. AK Parti’ye 2 ay önce üye oldum. Ben Recep Tayyip Erdoğan için çalıştım. Yarın başka partide olursa onun için çalışırım. Tayyip beyin hatalı işlerini de sesli şekilde söyledim. Biz doğruya doğru yanlışa yanlış demek zorundayız.

"ERDOĞAN'IN PARTİSİNDEN AYRILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinden ayrılacağını düşünüyorum. Ben 1996’dan beri onu tanıyorum. En yakın zamanda partiyle arasına mesafe koyacağını düşünüyorum. Ayrılsa da gittiği yerde ona oy vereceğim. İyi bir lider iyi bir insan. En yakın zamanda partiye başka bir genel başkan atayacağını kendisinin çekileceğini düşünüyorum.

Engellenmek istenen Metin Kaya. Ben daha önce Tayyip bey ile 3 kez yan yana geldim. Her seferinde doğruları söyledim. Bunu yapmayayım diye engellediler. Doğruları söylemiyeyim diye beni öldürmeyi bile göze alırlar. Ben kongre sabahı gözaltına alınacağımı düşünüyordum, neler yapabilirizi konuşuyorduk.

Ben Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na da zamanında söylemiştim zamanında. Şimdi nerede… Keşke güzel şeyler yapsaydınız. Hizmet için geldiniz hizmet yapın.